Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Сря29032017

Брой 62, Година XXVII

   Валута: 1 USD = 1.79615 BGN1 GBP = 2.26361 BGN1 CHF = 1.82566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Петър Кънев: Младите ще се върнат, когато има работа и справедливост

Петър Кънев: Младите ще се върнат, когато има работа и справедливост

Петър Кънев: Младите ще се върнат, когато има работа и справедливост

Водачът на листата на „БСП за България” за регион Бургас е убеден, че само с национален консенсус могат да се решат социално-икономическите проблеми на страната

Младите хора ще се върнат в Бургас и в България въобще, когато направим нормална бизнес среда и думата „справедливост” означава нещо. Това заяви пред bTV водачът на листата на „БСП за България” за Бургас Петър Кънев. Той подчерта, че за това БСП поставя на първо място икономиката, образованието, здравеопазването и екологията. Като основи мерки в сферата на икономиката, предлагани от левицата, той посочи — създаване на фонд „Индустрия”, създаване на фонд „Иновации”, създаване на условия за младия бизнес.

Като важен приоритет за БСП Кънев посочи и доходите. „С тези доходи, с които до момента управляващите от ГЕРБ “гарантираха“, трудно може да се продължи напред. При тази ситуация, ще останем без народ”, подчерта той.

На въпрос как може да бъде върнато доверието в правораздавателните органи, Кънев отговори – „Това може да стане, ако в следващия парламент всички политически сили намерят консенсус и започне да се работи сериозно и има резултати”. Той подчерта, че не може само да твърдим, че румънският модел е великолепен, а в същото време да се точат дела по 78 години и накрая — нищо.

С цените на ГЕРБ ще са ни нужни 40 млрд. лв., за да изпълним санирането на 100%

Петър Кънев обясни, че са излезли официални данни за санирането и попита: „Защо във Велинград цената на санирането е 288 лв. на квадратен метър, в Кюстендил е 116 лв., а в Бургас 243 лв. БСП не е за спиране на санирането, но то няма да продължи по начина, по който се прави в момента и да е хранилка за някои кметове, които разпределят, както си искат”. Той поясни, че за 2 млрд. лв. се обработват 2000 блока, което са 340 хил. човека, само 5% от населението, а за 100% трябва да имаме 40 млрд. лв.

Петър Кънев обясни, че ГЕРБ трябва да промени отношението си към бизнеса. По думите му те са го задушили с такси- особено микро и малкия бизнес. „Не създадем ли условия за тези 98% от всички фирми в България, другото няма значение”, каза още той.

БСП за България” категорично се обяви в подкрепа на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас във връзка с проблема, който в момента вълнува ръководството, за намаления план-прием. Това стана ясно след проведената среща между кандидатите за народни представители от 2-ри МИР Николай Тишев, Христо Панайотов и Тодор Жеков с ръководството на учебното заведение, начело с ректора доц. Магдалена Миткова.

От ръководството на университета се оплакаха, че тази година е намален държавният план-прием, който се гласува от Министерски съвет. Въз основа на този план-прием се формира и бюджетът на висшето учебно заведение, а в случая и той намаля. Основният проблем, който се е появил, е при професионално направление „Туризъм” и професионално направление „Обществено здраве и здравна грижа”. На срещата и двете страни се обединиха около идеята, че  трябва да се замислим какво става с нашите кадри, трябва да ги задържаме тук, а не да заминават за чужбина. Социалистите посочиха, че връзката между бизнеса и образованието трябва да е двупосочна. Завиха също така, че следва да се обърне внимание на регионалния принцип, тъй като висшето учебно заведение играе важна роля за развитието на областта, а без кадри нищо не може да се постигне. Трябва да има и нов образователен модел, тъй като този, който наложи бившият министър на образованието Меглена Кунева, е изключително грешен и вреден.

България

Икономика

Икономически и демографски проблеми с нов енергиен документ на ЕК

Икономически и демографски проблеми с нов енергиен документ на ЕК

Въглищните електроцентрали ще трябва да отделят над 1 млрд. лв. за новите екологични норми, предупреди зам.-министърът на енергетиката Конст...

Прочети още:

Loading...

Култура

Фестивал на самодейните театри

На 31 март в София започва Фестивалът на камерните театрални форми за непрофесионалисти “Eзоп — свободата на роба“. Организатор е столичното…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Най-добрият ни биатлонист поиска равнопоставеност

Биатлонист №1 на България за отминалия сезон Красимир Анев поиска от федерацията равнопоставеност.

“Не мога да се сравнявам по обезпечаване к…

Прочети още:

Loading...

Свят

Кремъл отхвърли призивите на ЕС и САЩ за освобождаване на задържаните протестиращи

Кремъл отхвърли призивите на САЩ и ЕС да освободи протестиращите, задържани при протести, които руските власти смятат за незаконни, и обвини…

Прочети още:

Loading...

Земеделие