Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Иван Илчев: Ще подпиша всяка диплома на випуск 2009

Иван Илчев: Ще подпиша всяка диплома на випуск 2009

Ще под­пиша всяка дип­лома на випуск 2009, която ми донесат, обеща бив­шият рек­тор на Софийс­кия универ­ситет “Св. Климент Охрид­ски“ проф. Иван Илчев пред БНР.

Припом­няме, „Нова телевизия” съобщи, че хиляди дип­ломи за висше образование от 2009 г. са невалидни. Бив­шите вече студенти раз­бират за това, едва когато им се наложи да легализират докумен­тите си, за да се реализират в чуж­бина.

Обаче в съоб­щение до медиите универ­ситетът увери, че издадените през 2009 г. дип­ломи са валидни.

“Когато станах рек­тор се оказа, че трябва да полагам към 18 хиляди под­писа всяка година, което е невъз­можно. Опитахме да се борим със сис­темата по закон­ния начин. Нищо не стана, макар че ставаше въп­рос за промяната на две думи“, каза Илчев.

Всички под­писи на рек­тори се съх­раняват в МОН и ако след години трябва да се провери дали една дип­лома е истин­ска, се отваря архивът, обяви от своя страна служеб­ният минис­тър на образованието проф. Николай Ден­ков, който комен­тира темата в предаването “Неделя 150“. Според него това е един­с­т­веният подобен случай сред 37 дър­жавни и 14 час­тни ВУЗ-а у нас.

Меж­дув­ременно изпитите за вход в Софийс­кия универ­ситет вече са по нови правила. Вчера стотици се явиха на теста по бъл­гар­ски език и литература, който вече е раз­делен на модули.

Темите по литература отиват в историята. За първи път от тази година кандидат-студентите се явяват на изпит от две части — тест с 50 въп­роса и есе. Мак­симал­ният брой точки е 10070 от теста и 30 от есето. Ако зрелос­т­никът откаже да пише по темата на есето, няма да получи никакви точки дори да е отговорил правилно на всички въп­роси от теста.

Изпитът е генерална репетиция за матурата по бъл­гар­ски език и литература, която от тази година също е раз­делена на модули.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие