Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Сря23082017

Брой 161, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.13255 BGN1 CHF = 1.72108 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП поиска оставката на Димитър Главчев

БСП поиска оставката на Димитър Главчев

БСП поиска оставката на Димитър Главчев

Парламентарният шеф толерира езика на омразата и прикрива управленската немощ на кабинета „Борисов 3”, заяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова

БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев и внася подписка за оставката в парламента. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание“, предаде “Фокус“. “Парламентът не работи вече шеста седмица“, каза Корнелия Нинова. По думите й това е така, защото правителството и мнозинството нямат управленска и законодателна програма. В същото време законите, които ние внасяме не се гледат нито в комисии, нито в зала. По това време ГЕРБ чете декларации пълни с омраза и конфронтация, които целят да прикрият управленската им немощ“, зяви Нинова. По думите й те лицемерно искат национално съгласие, но умишлено прокарват разделителни линии. “Ние сме — цитирам от стенограмите – „небългарска социалистическа партия. Клахте българите, както и турчин не ги е клала“, цитира Нинова. По думите й в стенограмите представители на мнозинството твърдят, че нямат право да говорят. 

“Това е отношение не само към БСП и коалиция “БСП за България“, това е отношение към един милион българи, които ние представляваме. Председателят на парламента би трябвало да е пръв между равни“, каза лидерът на БСП. Тя поясни, че Главчев не изпълнява правилника на Народното събрание и не наказва народните представители, че отправят заплахи, думи, които увреждат доброто име и непристойно поведение. “Г-н Главчев не взема отношение, когато от трибуната се случва това и то от политическата партия, която представлява“, заяви тя и подчерта, че Главчев системно не си изпълняла задълженията по правилник. 

ГЕРБ могат да дадат председателството на Народното събрание на патриотите, достатъчно са им “клекнали“ за всички други министерства и постове. Това допълни Нинова във връзка с исканата оставка. „Какво правят с обещанията, които даваха в предизборната кампания за увеличаване на заплати на учители. Нищо такова не се случва. Как с тези хора да общуваш?“, коментира лидерът на БСП. Попитана дали няма да разреши несправедливостта, ако поеме председателския пост на Народното събрание, Нинова отговори: „Не, няма. Знаете какво представлява председателският пост. Председател, който няма мнозинство в залата не може да проведе нито една политика на партията, която представлява. Аз ще бъде принудена да подписвам законопроектите на ГЕРБ и на влизане, и на излизане от залата. С моя подпис трябва да се приемат решения, срещу които ние сме категорично против“, подчерта лидерът на БСП. Тя попита защо е необходимо това. „За да си легитимират те собственото безсилие и собствените грешки, които правят с нашия подпис? Целта е да се обезличи опозицията. Няма — този въпрос приключи. Този спор го водихме един месец. Първо беше за министерски кресла, после за председателско място. Не, г-н Борисов, ние сме ви алтернатива, не сме част от статуквото и от това мнозинство“, обърна се лидерът на БСП към премиера Бойко Борисов. Тя поясни, че ПГ на „БСП за България“ ще присъства в зала, защото утре ще се гледа докладът на КЕВР. „Искаме да проведем дебат, защо увеличиха цените малко след изборите, ще увеличат ли от 1 юли цените?“, обясни Нинова. Тя посочи, че очаква с нетърпение да влязат законите на БСП, за да си ги защитят. Корнелия Нинова изброи, че от групата й са внесли 7 закона в изпълнение на своята програма. 

България

Икономика

Работим 5,50 часа за кило телешко, а щвейцарецът-3 часа

Работим 5,50 часа за кило телешко, а щвейцарецът-3 часа

Цели 8,20 часа са нужни на българина, за да си купи кило агнешко

С 49,68 долара Швейцария е на първо място в класация за цените на килограм т…

Прочети още:

Loading...

Култура

Фолклорен фестивал в Бургас съхранява традициите на дедите ни

Фолклорен фестивал в Бургас съхранява традициите на дедите ни

Международният фолклорен фестивал се организира от Община Бургас под надслов: “Да съхраним завещаното от дедите ни и го предадем на деца…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Константинов вижда добър колектив и вяра

Константинов вижда добър колектив и вяра

Националният селекционер решава след Евро 2017 дали остава

“Всички са добре физически и здравословно, с изключение на разпределителя Георги Б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие