Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет15112018

Брой 220, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73144 BGN1 GBP = 2.24684 BGN1 CHF = 1.71639 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП номинира шеф на комисията „Антикорупция”

БСП номинира шеф на комисията „Антикорупция”

БСП номинира шеф на комисията „Антикорупция”

Кандидатът е Николай Николов – доктор по право, експерт и автор на книги по предотвратяване на конфликт на интереси

БСП предлага Николай Николов да оглави антикорупционния орган. Социалистите внасят предложението в парламента, съобщи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

Той заяви, че решението е взето на общо събрание на групата.

Бойчев представи кандидатурата на Николай Николов и поясни, че той е бил член на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. „За всичките тези години няма никакви съмнения относно неговите професионални действия и качества. Името му никога не е било забърквано в скандали“, коментира Бойчев.

Николай Николов е роден на 27 април 1972 г. в Ловеч. Завършва средното си образование в СОУ “Тодор Кирков“ в Ловеч и висше — право с отличие в Софийския университет през 1995 г. Работил като стажант-съдия в Ловешкия окръжен съд, като юрисконсулт в Община Ловеч, адвокат. Член е на комисията “Петканов“ за установяване имущество, добито от престъпна дейност. Учредител на Българска социалистическа младеж и първи председател на организацията в Ловеч от 1995 до 2000 г. Общински съветник, избиран три последователни мандата. Дългогодишен председател на Постоянната комисия по правни въпроси, местно самоуправление и обществен ред в Община Ловеч. Семеен, с едно дете. Членувал е в комисията „Кушлев” за отнемане на незаконно придобито имущество и в Комисията за предотвратяване конфликт на интереси, бил е член на Правния съвет към президента на републиката.

Според него най-важните качества, които трябва да притежава председателят на органа, е да не се поддава на натиск. „Николай Николов е показал това през годините в досегашната си работа“, заяви Бойчев.

Николай Николов е доктор по право с дисертация, свързана с борбата с корупцията и предотвратяването на конфликта на интереси, автор е на редица статии и книги по темата.

ГЕРБ са внесли тайно кандидатурата на Пламен Георгиев, шеф на КОМПИ, за председател на новия антикорупционен орган, научи „Епицентър”. Според запознати тази кандидатура е консултирана с коалиционните партньори на ГЕРБ във властта — Обединените патриоти, и ще бъда подкрепена от тях при гласуването в пленарната зала.

България

Икономика

Култура

Представят новата книга на Тодор Коруев

Представят новата книга на Тодор Коруев

Новата книга на Тодор Коруев „Още животописи“ (Издателство „Захарий Стоянов“) ще бъде представена на 19 ноември (понеделник) от 17.30 ч. в л…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Димитър Бербатов: Още не съм готов да ръководя българския футбол

Димитър Бербатов: Още не съм готов да ръководя българския футбол

Бербо сподели какво мисли за това - дали е готов за ново предизвикателство

“Аз имам много амбиции, свързани с различни неща. Да ръководиш цел…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие