Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Седми ден 11 села са с прекъснат път до Смолян

Седми ден 11 села са с прекъснат път до Смолян

Седми ден 11 села са с прекъснат път до Смолян

Седми ден 11 села са с прекъс­нат дос­тъп до Смолян заради активизиралото се през миналата сед­мица свлачищe, което зат­вори пътя Смолян – Мадан. В района е строго заб­ранено преминаването, тъй като има опас­ност от нови свличания, предуп­реди Би Ти Ви. Процепите, които са се образували, се увеличават всеки ден. Имаме въз­мож­ност през GPS-технологията да наб­людаваме движението и на стъл­бовете, които носят елек­т­розах­ран­ването. Радос­тен е фак­тът, че сме взели всички допъл­нителни мерки към този момент, обяви Адриан Пет­ров, зам.-областен управител на Област Смолян.

По думите на кмета на село Търън Явор Говедаров нап­режението сред хората расте и заради опас­ността всеки момент водоп­роводът към селото да се откъсне и да ги остави без вода. Движението на пешеходци в района е абсолютно заб­ранено, но всеки ден стотици хора минават пеш в района на свлачището, за да стиг­нат до работ­ните си места.

Усилията на инс­титуциите са насочени към алтер­натив­ния мар­ш­рут през Влахово, за да може оттам хората да преминават с колите си безопасно. Свлачище зат­руд­нява преминаването и по пътя Котел — Омур­таг. Скал­ната маса е пад­нала по път II-48, на около 200 метра в посока град Котел — село Тича, съобщи БНТ. В учас­тъка движението за леки коли се извър­шва без зат­руд­нения. Движението за теж­котоварни автомобили над 12 тона обаче е временно преус­тановено. Камионите се отбиват от екипи на “Пътна полиция“ в района на кръс­товище “Петолъчка“ и “Кунак Търла“. Заб­раната ще важи поне до обяд на 16 март, петък.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...