Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Автобус, пълен с деца между 1516, е катас­т­рофирал късно в понедел­ник, обяви зам.-министърът на тран­с­порта Ангел Попов. 20-годишен шофьор с “Мазда“, който се движел от Шумен към Велико Тър­ново пред­п­риел изп­ревар­ване и се ударил странично в автобуса, в който пътували фут­болис­тки от Шумен. Те се връщали от София към Шумен след със­тезание. Инциден­тът е станал по пътя София — Варна в района на Ляс­ковец. В след­с­т­вие на удара автобусът напус­нал плат­ното и се преобър­нал край пътя. 11 деца са откарани в бол­ница в Горна Оряховица, където са били прег­ледани. Те били само с охлуз­вания, раните им са обработени и са освободени за домашно лечение. Не може без колани. Ще задъл­жим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са мон­тирани фаб­рично, закани се Попов.

Когато бъл­гаринът пътува в чуж­бина, той е изк­лючително внимателен, а когато нав­лезе в територията на Бъл­гария, обича да нарушава път­ните правила, комен­тира още Попов.

Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори, зак­лючи за.-министърът. Само преди дни, в петък, “Рено“ с плевен­ска регис­т­рация удари автобус на “Юнион Ивкони“ на магис­т­рала “Тракия“, припомня аген­ция КРОСС. Вслед­с­т­вие на съп­рикос­новението автобусът излезе от пътя и се преобърна в канавка — загинаха 6 души, а 23 бяха ранени, за което „Земя” писа.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...