Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21052019

Брой 94, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75144 BGN ↑ 1 GBP = 2.23217 BGN ↓ 1 CHF = 1.73651 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Втори вот на недоверие за Жени Начева искат от пациентска организация

Втори вот на недоверие за Жени Начева искат от пациентска организация

Втори вот на недоверие към зам.-здравния министър Жени Начева искат от пациентски организации “Заедно с теб“, съобщиха от организацията. Причината е решението да се доплащат животоспасяващи медицински изделия, както и липса на диалог на ведомството с пациентските организации.

От „Заедно с теб” очакват официален отговор от институциите вярно ли е твърдението на бившия подуправител на НЗОК д-р Димитър Петров, че Начева е подправила някои цени на медицински изделия, коментира Нюз.бг. Фалшификацията е в документите, които е издала Комисията на НЗОК. Пациентите са изключително разтревожени от така създаденото напрежение, пишат в писмо до медиите от организацията.

От пациентската организация цитират случая на Радост Теохарова, потърсила помощ за майка си. Нейната майка се нуждаела от транскатетърно протезиране заради аортна стеноза. Жената имала и усложнения. Възрастната дама починала докато чака зам.-министъра на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК през септември 2017 г. да е готова с “договаряне на следващата спецификация на медицинските изделия и с правилата“, пишат от организацията. Майката е диагностицирана през февруари. Тя е насочена за въпросната дейност с медицинското изделие. Според правилата на Здравната каса, семейството е трябвало да доплати от 1 април 10 000 лв. Тъй като сумата е непосилна за семейството, докато чакат разрешение на казуса, майката почива на 30 април, три дни преди рождения си ден. От пациентската организация обясняват мотивите си за втори вот на недоверие на г-жа Жени Начева като бягане от отговорност за доплащане на медицински изделия. Зам.-министърът е обмислял през есента, вместо да задейства нормативни промени за договаряне. Създава се напрежение у пациентите. Вместо да се грижат за здравето си, те искат да организират протести. Според нас е недопустимо, тъй като винаги сме били за диалог и постигане на компромиси, пишат от организацията.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Гарет Бейл се опълчи на треньора на Реал

Гарет Бейл се опълчи на треньора на Реал

Обявеният от Зинедин Зидан за ненужен в Реал (Мадрид) уелски национал Гарет Бейл е готов да предизвика голям скандал. Нападателят нямал ника...

Прочети още:

Loading...

Свят

Володимир Зеленски се заклева да брани правата на гражданите

Володимир Зеленски се заклева да брани правата на гражданите

Новият президент разпуска Радата, заваляха оставки

На тържествено заседание на Върховната рада - украинския парламент, Володимир Зеленски пол...

Прочети още:

Loading...

Земеделие