Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21052019

Брой 94, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75144 BGN ↑ 1 GBP = 2.23217 BGN ↓ 1 CHF = 1.73651 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Нинова към младите социалисти: Вие ще промените българската политика

Нинова към младите социалисти: Вие ще промените българската политика

Нинова към младите социалисти: Вие ще промените българската политика

Нашите естествени съюзници са млади и смели хора, с които да върнем Европа там, от където тя започна - свобода, солидарност и равни възможности

„Радвам се да видя толкова младост, енергия и ентусиазъм в залата и вярвам, че нямате SMS-и кога да ми ръкопляскате“. С тези думи се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова към делегатите на Четвъртата национална конференция на Младежкото обединение на БСП. „Ако сте се отдали на политиката за привилегия и облаги, се откажете още сега. Даже нещо повече – очакваме от вас да промените политиката“, заръча Нинова.

“Преди две години новото ръководство на партията започнахме една болезнена промяна, целта на която беше да дадем път на вас – младите, без да създаваме конфликт между поколенията, да осигурим приемственост, но и да имате възможности за изява и развитие. Вярвам, че след две години усещате резултата. Днес много от вас са новите общински председатели, областни председатели, новите депутати, членове на общински съвети, на областни съвети“, каза в приветствието си към младежите Нинова.

Тя посочи, че БСП е длъжна да обучи младите си кадри, за да ги подготви за управлението.

“Не се страхуваме, че ще вземете местата ни и ще ни смените. Това е задължително да стане. Но наше задължение е да ви подготвим за този момент, за да бъде приемствеността полезна за БСП и за България. Но по пътя на тази подготовка бих искала да ви кажа и още нещо:

ако сте се отдали на политиката за привилегия и облаги, се откажете още сега. 

Даже нещо повече – очакваме от вас да промените политиката“, каза Нинова. 

По думите й днес статуквото и старите политици приемат политиката като облага и привилегия. И припомни отказа на парламентаристите да гласуват предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати.

“Те отказаха да приемат предложението ни сами да направим отстъпка – да се откажем от някои от привилегиите в името на други цели, които са справедливост, солидарност, равни възможности.Ние няма да спрем по този път да се опитваме да променяме политическото статукво. Но вярвам, че истинският успех на тази промяна ще дойде с вашето поколение. Ние просто ви трасираме този път, а вие трябва да го извървите докрай. Защото и българската, и европейската, и световната политика изискват тази промяна. Вярвам, че ще я направите“, каза Нинова.

Корнелия Нинова изрази своята признателност и благодарност към младите хора за това, че през последната една година не са отстъпили нито сантиметър от обещанията си по отношение на младежките политики.

“Заедно

подготвихме и внесохме Културния чек, който щеше да даде възможност на младите българи да се докоснат до българско изкуство и българска книга.

Уви, мнозинството отхвърли това предложение. Заедно с вас изготвихме и внесохме всичките ни предложения в изпълнение на политиката за подкрепа на младите хора и младите семейства - студентите да могат да вземат по-облекчени кредити, родителите да могат да плащат по-малко данъци с 50 лв на дете. Родителите на ученици да могат да бъдат подпомогнати не само в първи, но и във втори и трети клас. Цялата младежка програма, която заедно изработихме, претворихме в реални предложения и действия. Но това беше отхвърлено от управляващото мнозинство. Разбира се, няма да ни спрат да продължаваме. Но ви моля – търсете съмишленици сред българските млади хора, сред вашите приятели, колеги, другари в европейските държави. Търсете съмишленици за каузи, защото се видя, че прогресивните млади хора са много близко до нашите идеи“, призова Нинова.

Тя изрази възхищението си от реакцията на младите европейци след провеждането на Европейския младежки форум в България.

“Тези смели и свободни младежи се изправиха срещу цялото статукво и казаха: вие съсипахте многогодишния труд на млади европейски хора с това, което направихте в България. Те се възпротивиха на това някой да ги командва и да им натиска копчетата кога да ръкопляскат и кога не. Те се възпротивиха на това, че не бяха участници в събитието и в политиката, а неми наблюдатели и слушатели. Това са нашите естествени съюзници - млади и смели хора, с които трябва да върнем Европа там, от където тя започна, на принципите, на които започна за свобода, за солидарност и за равни възможности“, посочи лидерът на БСП.

Нинова припомни как преди година, по време на кампанията за парламентарните избори, БСП първа повдигна въпроса за двойния стандарт в храните и тогава бе охулена от десните.

“Помните ли каква лавина охулване се изля върху  БСП, как бяхме наричани “антиевропейци“,“хора, които искаме да извадим България от европейското и бъдеще“. Цялата кампания се съсредоточи върху това. Помните ли преди една година, когато казахме: “Ние искаме да сме равни на другите Европейски народи, не искаме да сме задния двор на Европа“.

Така скочиха десните, че дори доведоха г-н Лопез (генерален секретар на ЕНП – бел. ред.) от Европа да се изправи в кампанията пред българския народ и да каже: “Не гласувайте за БСП, защото Европа няма да ги подкрепи“. Вижте какво се случва след една година.

Днес ЕК приема директиви против двойните стандарти в храните.

Днес всички европейски лидери, еврокомисари и премиери, на общи форуми се събират, за да решават как да спрат двойния стандарт в храните. Българският и европейските омбудсмани заседават по този въпрос. Вижте днес как се изказват европейските лидери за това дали да бъдем държави на две скорости и на три в Европа. Нашето изречение: “Не искаме да бъдем задния двор на Европа и искаме да сме равни с другите европейски народи“, днес придобива измерение “Не на Европа на две скорости“. 

“Защо ви връщам към тези дни - за да ви дам кураж, да ви дам смелост. Не се страхувайте да бъдете първи! Върху вас ще се изсипе много негативизъм, ще ви хулят, ще чуете и ще прочетете за себе си неща, които никога не сте си и помисляли, че  са ви се случвали. Не се огъвайте! Продължавайте! Важното е, че след време тези, които са ви хулили, ще ви последват, а вие сте били първите.Пожелавам ви смелостта да бъдете водачи на България и на Европа“, завърши речта си Нинова.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Гарет Бейл се опълчи на треньора на Реал

Гарет Бейл се опълчи на треньора на Реал

Обявеният от Зинедин Зидан за ненужен в Реал (Мадрид) уелски национал Гарет Бейл е готов да предизвика голям скандал. Нападателят нямал ника...

Прочети още:

Loading...

Свят

Володимир Зеленски се заклева да брани правата на гражданите

Володимир Зеленски се заклева да брани правата на гражданите

Новият президент разпуска Радата, заваляха оставки

На тържествено заседание на Върховната рада - украинския парламент, Володимир Зеленски пол...

Прочети още:

Loading...

Земеделие