Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социолог: Тенджерата на политическото напрежение ври, иде взрив

Социолог: Тенджерата на политическото напрежение ври, иде взрив

Социолог: Тенджерата на политическото напрежение ври, иде взрив

Със своите дейс­т­вия в пос­ледно време Бойко Борисов под­рива устоите на политичес­кото в Бъл­гария. Това каза в студиото на телевизия Bulgaria on air социологът Кънчо Стой­чев.

Той комен­тира протеста на май­ките с децата с увреж­дания, остав­ката на социал­ния минис­тър Бисер Пет­ков – приета, но после отх­вър­лена, гафовете на вът­реш­ното минис­тер­с­тво и др.

Има стан­дарти в цивилизования свят, към който искаме да се чис­лим. Влиза се в един свят, в който всичко може да се случи, в свят на пъл­ния произ­вол и пъл­ния хаос“, категоричен бе Стой­чев.

Социологът уточни, че непос­тоян­с­т­вото с остав­ките – ту приети, ту вър­нати, се случва за втори път с минис­тър. Пър­вият бе случаят с Теменужка Пет­кова, а към минис­тер­с­ките оставки можем да прибавим и тази на Делян Доб­рев като депутат. „Един премиер няма право на подобни грешки“, каза той по повод реп­ликата на Борисов да се реши проб­лема с май­ките, „за да му се маха от главата“. 

По думите му същото е и с избягалия от зат­вора Владимир Пелов, който не бе заловен от МВР, а убит след стрелба в Ботев­г­рад. „Закон ли да приемем, че избягал зат­вор­ник не трябва да си пуска брада, за да бъде заловен?! Няма нор­мална опозиция по света, която да не поиска оставка при такива фрапан­тни случаи. Това е стан­дарт в демок­рацията“, каза Стой­чев. 

По думите му гафовете на правител­с­т­вото започ­ват да излизат извън нор­мал­ното: „Меж­дув­ременно тен­джерата на общес­т­веното недовол­с­тво ври, но задър­жането на капака е опасно. Това само ще увеличи силата на взрива. Умният политик и дър­жав­ник ще раз­чисти с голямата лопата. Проб­лемът е, че не се правят реформи в страната. Пеят се прис­пис­вни песни. Гафовете ще продъл­жават и ще бъдат по-мащабни“, уточни той. 

Според него премиерът и управ­ляващите все още имат поле за манев­риране. Но ако не се нап­равят кад­рови смени и не се пред­п­риемат реформи, пред­с­роч­ните избори ще станат факт

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...