Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) „Малшанс” и за Угърчин: Мъже нападат с ножове и брадви

„Малшанс” и за Угърчин: Мъже нападат с ножове и брадви

„Малшанс” и за Угърчин: Мъже нападат с ножове и брадви

Мъже напад­наха с брадви и ножове въз­рас­тни хора в Угър­чин, после и строителни работ­ници, които са работили по сградата на училището. Групата е нах­лула в мес­тен магазин, предаде „Нова телевизия”. На 11 юни сут­ринта трима души нападат въз­рас­тен мъж, след това въз­рас­тна жена в друга къща. След това зап­лаш­ват с брадва трима души строители, обират магазина и се укриват. От полицията призоваха граж­даните да са спокойни. Това е инциден­тен случай, поред­ният „мал­шанс” смятат от там, но наис­тина имало убити.

Нап­режението в Угър­чин изби в мирен протест пред общината срещу без­наказаното ром­ско насилие. Хората искат да изкажат недовол­с­т­вото си от набезите, които продъл­жават вече години. Цигани зап­лашиха с брадви и ножове строителни работ­ници, които са работили по сградата на училището. Пър­воначално групата атакувала и въз­рас­тен мъж и жена, а после нах­лула в мес­тен магазин. Двама от извър­шителите са арес­тувани, а един все още се издирва. Оказва се, че те са стари поз­най­ници на мес­т­ните жители. По обяд трима пияни роми решиха да проявят своеволие. Без причина. Според мес­тни проб­лемът е от няколко години, имало и убити от роми. Тук има и други агресивни роми, предуп­реди пред камерите на телевизията Ради Еков. Негов съг­раж­данин пък показа рани от нож, които преди години един от тримата извър­шители му е нанесъл в заведение като за агресията не е имало повод. Пос­лед­ният случай е от сеп­тем­ври. Без­помощен човек беше убит на улицата от роми, комен­тира „Нова телевизия”. Според прокуратурата обаче ставало въп­рос за хулиган­ска проява. Жан­дар­мерия бе на място.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сеп Блатер прис­тигна в Мос­ква

Бив­шият президент на ФИФАСеп Блатер прис­тигна в Мос­ква, за да наб­людава мачовете от Мон­диал 2018. Oчак­ванията са Блатер да остане няколко дн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...