Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон10122018

Брой 237, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72002 BGN1 GBP = 2.19547 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кутев: Мнозинството излъга хората с увреждания

Кутев: Мнозинството излъга хората с увреждания

Мнозинството се опитва безобразно да излъже хората с увреждания и накрая да не приеме Закона за личната помощ, затова  държим този закон да се гледа сега“. С тези думи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев представи предложението на левицата за влизане в дневния ред на закона. Той обясни, че БСП внася този законопроект сега заради съобщенията вчера, в които се твърди че на 19.10.2018 г. ще влезе Законът за хората с увреждания. „Не виждам смисъл този закон да върви заедно със Закона за личната помощ. По начина, по който е написан този закон, двата закона са паралелни. Ако настоявате да си гледате в пакет законите, това касае първо и второ четене  Между двете четения те могат да се движат заедно. В момента няма никаква причина този закон, който е внесен преди повече от 2 месеца, ключов е и касае всички хора с увреждания и е основното, което те искат, да не се гледа“, заяви Кутев и подчерта, че законът изразява най-важната част от грижата за хората с увреждания – личната помощ и възможността и начина за нейното регламентиране.

Според Антон Кутев нищо не пречи- този закон да бъде приет на първо четене сега, с което да се покаже отношение към това, което искат хората, които протестират на улицата, а след това те да се разглеждат заедно след 19-ти. „Отказът от този закон сега, би показал отношението на мнозинството към този проблем.  Призовавам всички да го подкрепим да влезе в дневния ред“, заяви Антон Кутев. Той припомни, че министър Петков е обещал на хората с увреждания приемането на закона и мнозинството, като излъчило този министър, е длъжно да спазва обещанията, дадени от него.

България

Икономика

Заетите в агросектора все по-малко

Заетите в агросектора все по-малко

Производителността на труда в селското стопанство е най-ниската в страната, едва 6,70 лв. за един работен човекочас

Заетите във всички направ…

Прочети още:

Loading...

Култура

Loading...

Спорт

Етър вняся жалба срещу съдията Никола Попов

Етър вняся жалба срещу съдията Никола Попов

Героят от САЩ`94 Краси Балъков заплаши да напусне България „преди да го хване параноята”

Ръководството на Етър ще внесе жалба до Съдийската к…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Трети български продукт получи защитено географско указание

Трети български продукт получи защитено географско указание

Европейската комисия обяви официално „Гроздова ракия Търговище“ за продукт със защитено географско указание. Решението е взето на 21 ноември…

Прочети още:

Loading...