Марешки атакува остро Каракачанов, иска оставка

Марешки атакува остро Каракачанов, иска оставка

За покупката на изтребители всеки в България дава по 1000 лв., изчисли лидерът на „Воля”

От „Воля” ще поискат оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, заяви лидерът на партията Веселин Марешки в ефира на „Здравей, България” по „Нова телевизия” вчера.

Според Марешки лидерът на ВМРО се е държал във Войводиново като опозиционен лидер, а не като вицепремиер. В неделя двама братя, живеещи в незаконна постройка в местната ромска махала, пребиха жестоко военнослужещ. Последваха протести, с искания за събаряне на къщите, изградени без разрешителни в селото. А лидерът на ВМРО посети мястото на събитията, където обяви, че „местната власт не покровителства циганите”. По наша информация става дума за гето, което е изградено от местния лидер на ВМРО, който е заселвал жителите му там, обяви Марешки. Може и в други градове да се види колко цигани са гласували за ВМРО, коментира лидерът на „Воля”. Според него, в качеството си на вицепремиер по сигурността, Каракачанов е трябвало отдавна да е наредил премахването на незаконните постройки. „Аз мога да си покажа качествата, но явно считат, че нямам качества и за това ме държат в опозиция, коментира Марешки това, дали самият той има решение на проблема във Войводиново. „Преди 10 месеца казах, че ще изберат Ф-16, припомни той. Защо трябваше да си губим времето 10 месеца, да харчим милиони български пари, да разиграваме циркове, за да кажем накрая, че Ф-16 е по-хубавият самолет. Всъщност малката коалиция е ДПС – ВМРО, продължи Марешки с критиките към Каракачанов.

Изборът на който и да е самолет е най-големият грабеж за целия преход на българщината. Докато нямаме образование, здравеопазване, национална сигурност, да нямаме демографски проблем, не ни трябват такива безсмислени железа, смята Марешки. Ние ще искаме категорично оставката на Красимир Каракачанов, потвърди отново лидерът на „Воля”, като добави, че прокуратурата трябва да разследва вицепремиера за изказването, че са водени разговори със САЩ за цената на изтребителите Ф-16, преди Народното събрание да е дало мандат за такива преговори.

Марешки изчисли, че за покупката на изтребители всеки в България дава по 1000 лв.