Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21082019

Брой 160, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76583 BGN ↑ 1 GBP = 2.13465 BGN ↓ 1 CHF = 1.80095 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) МВР обяви мерките си по време на великденските празници

МВР обяви мерките си по време на великденските празници

МВР обяви мерките си по време на великденските празници

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата, предупреди транспортният министър Росен Желязков

Мога да кажа, че за предстоящите великденски празници е създадена необходимата организация. Тъй като имаме доста почивни дни и ще има голямо струпване на хора в молове, сме предвидили да има и засилено полицейско присъствие, защото обикновено в такъв период се активизират джебчийските кражби, предупреди на брифинг в заседателна зала на МВР заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров във връзка с предприетите мерки за опазване на реда по време на великденските празници, предаде Новини.бг. По пътищата, където има временни ремонтни, ще има и засилено полицейско присъствие от Пътна полиция, за да се създаде необходимия комфорт за преминаване и за улеснение на гражданите, допълни комисар Гребенаров.

Взети са съответните мерки по личния състав за трафика по границите. Молбата ми е преди тръгване да се огледат валидността на документите на пътуващите лица, за да се избегне всякакъв вид забавяне на контролно-граничния пункт, апелира от своя страна заместник-директор на главна дирекция “Гранична полиция“ старши комисар Бисер Костадинов. Призовавам за внимание по пътищата. Нека хората да тръгват подготвени, да използват колани и да обезопасяват децата, нека да има толерантност на пътя. Нека да положим усилия тези празници да бъдат спокойни, помоли Малина Крумова, председател на Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата“. Призовавам гражданите да бъдат по-бдителни. Както стана ясно, почивните дни са няколко и хората остават домовете си без надзор. Иначе ефектът, който даде реализацията от разбитата група за телефонни измами е, меко казано, поразителен. Оттогава имаме само една извършена телефонна измама. Така че определено има положителен ефект от работата на колегите и прокуратурата, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Днес от 16 до 22 ч. ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по автомагистралите. Апелираме към всички шофьори да проявяват търпение и да спазват пътните знаци и Закона за движение по пътищата. На магистрала “Тракия“ се изпълняват ремонтни дейности. За да се избегнат тези участъци, може да се използват обходни маршрути. На “Хемус“ пък се ремонтират виадукти и тръбата за София към тунел Витиня. Ремонтите са наложителни, така че молим за разбиране. Телефонът на ситуационния център е 0700 130 20, на който ще има пълната информация за пътната обстановка, заяви регионалният министър Петя Аврамова.

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват проверка на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контрола са проверени и тествани, личния състав е инструктиран. Това са обичайни превантивни мерки, не са извънредни. Правим всичко това, за да се гарантира безопасността на гражданите, отбеляза и транспортният министър Росен Желязков. Извършени са проверки и на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците.

България

Икономика

7 компании искат да участват като стратегически инвеститор в АЕЦ „Белене”

7 компании искат да участват като стратегически инвеститор в АЕЦ „Белене”

Общо 13 са кандидатите, заявили намерение за участие в конкурса за втора атомна централа

Общо 13 компании са заявили желание да участват в ко...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Божидар Чорбаджийски ще играе под наем в румънския Стяуа

Божидар Чорбаджийски ще играе под наем в румънския Стяуа

Централният бранител на ЦСКА вече е в Букурещ

Централният защитник Божидар Чорбаджийски кацна на летището в Букурещ и директно се отправи към...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие