Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон14102019

Брой 198, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.7711 BGN ↓ 1 GBP = 2.23477 BGN ↑ 1 CHF = 1.774 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) БАС: Борим се за изграждане на демократична, правова и социална държава

БАС: Борим се за изграждане на демократична, правова и социална държава

БАС: Борим се за изграждане на демократична, правова и социална държава

Конгресът на Българския антифашистки съюз призова участниците в Съпротивата да бъдат признати за ветерани от Втората световна война

“През последния четвърт век Българският антифашистки съюз се утвърди като действаща структура на гражданското общество, припозната от българското общество като стожер на антифашизма. Движение, което се бори за изграждане на демократична, правова и социална държава, за социално и хуманно общество, организация, която обхваща целия обществено-политически спектър на страната“, подчерта председателят  на Българския антифашистки съюз Симеон Игнатов по време на Седмия отчетно -изборен конгрес на БАС. Конгресът прие декларация до държавните и европейските институции и средствата за масово осведомяване, която осъжда зачестилите прояви на крайнодесен екстремизъм,провеждането на Луковмарш и демонстрирането на хитлеристки символи от държавни чиновници. Конгресът призова участниците в антифашистката борба незабавно да бъдат признати за участници във Втората световна война и да бъде написана истината за антифашистката съпротива и социалистическото строителство в учебниците по история.

БАС  създаде Обществен съвет на антифашистките организации и граждани, който да инициира широка дискусия по тези теми. Българските антифашисти призоваха да се спре опасната тенденция за засилване на омразата, ксенофобията, неофашизма, расизма,разширяващи влиянието си днес. Приветствие от името на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова до участниците в конгреса и всички български антифашисти поднесе членът на ИБ на НС на БСП Атанас Зафиров.

Участие в конгреса взеха представители на много политически и обществени организации от левия спектър. Форумът избра нов Управителен съвет на БАС и Контролна комисия. За председател на БАС бе преизбран Симеон Игнатов. За зам.-председател на съюза и главен секретар бе избран Евгений Белий.

България

Икономика

БАБХ забрани свободната паша на домашни прасета в страната

БАБХ забрани свободната паша на домашни прасета в страната

Със заповед РД 11-2005 на изпълнителния директор на Българската агенция за безопасност на храните проф. д-р Паскал Желязков от 10 октомври н...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Квалификации за Евро 2020

Група С:

Беларус – Естония 0:0

Холандия - Северна Ирландия 3:1

Класиране

1. Холандия 17-6 12

2. Германия 17-6 12

3. Северна Ир...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

СовЕкон: Пшеницата поскъпва бързо

СовЕкон: Пшеницата поскъпва бързо

Отслабването на еврото спрямо долара подкрепя износа на хлебно зърно от Европа

Експортните цени за руска пшеница се увеличиха с 6,5 долара, д...

Прочети още:

Loading...