Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб30052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: Държавата ври и кипи, а вместо със стопаните Борисов се среща с футболисти

Корнелия Нинова: Държавата ври и кипи, а вместо със стопаните Борисов се среща с футболисти

Корнелия Нинова: Държавата ври и кипи, а вместо със стопаните Борисов се среща с футболисти

Нещата в София куцат, категоричен е столичният лидер на БСП Калоян Паргов

“Потресаващо! Страната ври и кипи заради чумата по свинете, а единственото съобщение от Министерския съвет днес, е за среща на премиера Бойко Борисов с футболен клуб “Арда“. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на редовна пресконференция в червената централа.

“Разбираме какво става - идват местни избори, премиерът май отново ще взима кампанията на ръчно управление, ще се раздават пари“, бе анализът на Нинова за днешната изява на министър-председателя.

Днес имахме Изпълнително бюро и обсъдихме редица важни проблеми. Искам да изразя нашето огромно притеснение от разпространението на Африканската чума по свинете. Всеки ден нови и нови райони са засегнати, а болестта не спира да се разпространява и управляващите не предприемат нищо, обрисува ситуацията в държавата Нинова. 

“Виждаме, че правителството на Бойко Борисов предприема единствено хаотични действия, които не дават никакви резултати.

Ние отдавна сме направили наши предложения и днес ще ги повторим пак.

Първо - предлагме правителството да плати по пазарни цени на стопаните за умъртвените животни заради АЧС

Второ - този процес трябва да се централизира и да стане от държавно значение. Може да се проведат срещи с ловните дружинки и да се направи график за избиването на дивите прасета.

Трето - задължително трябва да се проведе среща с организацията на ветеринарните лекари лекари. Имаме 2000 ветеринари в страната, които днес държавата не използва. Всички те, които работят на частно, трябва да бъдат ангажирани от държавата, защото това са много добри специалисти и техните опит и знания ще са от огромно значение.

Трябва да се сигнализира прокуратурата за бездействията на длъжностни лица, които доведоха до тази ситуация с чумата“, категорична бе Нинова. 

Със сигурност трябва да се вземат средносрочни и дългосрочни мерки. Тук говоря за промяна в наредбата за регистрация на животните и проблемите с екарисажите в държавата“, разкри още лидерът на БСП. 

“Сега знам, че различни говорители ще ни обвинят, че трупаме партиен дивидент на гърба на мъката на хората. Искам да им заявя, че абсолютно нямаме такива намерения. Тази криза ще засегне всички ни - без значение на партийна принадлежност. Тук говорим за надпартийно поведение.

“Няма да трупаме партиен дивидент от нещастието на хората. БСП няма да използва мъката им, заради чумата по свинете“, подчерта Нинова.

В момента има огромно социално напрежение, а премиерът се среща с ФК “Арда“. Вместо среща с ветеринари и пострадали стопани, Борисов се среща с ръководството на ФК “Арда“. Това е потресаващо! Ние го разбираме това, защото идват местните избори и той започва да започва да иззема предизборната кампания на ръчна скорост, започва да раздава пари и т. н. 

В брифинга участие взе и председателят на столичната организация на БСП Калоян Паргов.

“Днес отново станахме свидетели на проблема с ремонта на “Ларгото“. Това е поредната брошка в ревера на “грандиозните“ успехи на ГЕРБ в София. Това започва да става хроничен проблем. Всички знаем за ремонтите на “Дондуков“, “Граф Игнатиев“, “Св. Седмочисленици“.

Искам отново да призова Йорданка Фандъкова да влезе в ролята си на кмет и да спре обществената поръчка за боклука. На всички вече е ясно, че в София много неща куцат. Нека да оставим новия кмет и новия общински съвет, които и да са те, да вземат решение за това“, призова Паргов. 

Запитана каква е “цената на Мая Манолова, за да е кандидат на БСП за кмет на София“, Нинова бе категорична: “Просто не ми харесва въпросът като формулировка, това не е стока! Мая Манолова ще реши, градската конференция на БСП-София - също. Тя е на 14 септември. Тогава ще стане ясно“.

Лидерът на червените в столицата Калоян паргов също взе думата и посъветва медиите да проявят търпение до 14 септември, когато ще стане ясно в какъв формат БСП ще се яви на изборите в столицата.

“Карайте си сега спокойно отпуската. Септември месец ще обявим нашия кандидат за кмет на София и как ще се явим на изборите“, отговори Калоян Паргов на въпрос дали БСП ще номинира омбудсманът Мая Манолова за управник на столицата

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...