Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб30052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Борисов предложил екстра на Фолксваген, за да строят завода си у нас

Борисов предложил екстра на Фолксваген, за да строят завода си у нас

Борисов предложил екстра на Фолксваген, за да строят завода си у нас

След фазата на проучване, следва фазата на преговори с останалите кандидати, заяви говорител на автомобилната компания

България е по-добро местоположение от всяка страна в региона по отношение на инвестиционния риск, така българският премиер Бойко Борисов защитава пред германското издание Ханделсблат тезата, че нещата за новия завод на Фолксваген не са решени. Интересното е, че Борисов говори пред германската медия в писмен вид, коментира Експерт.бг. Според написаното, българският премиер изброява следните конкурентни предимства на България - добра данъчна система и специално корпоративният данък от 10%, удобни за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетана с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд. Припомняме, че според медийните спекулации в момента, Турция печели инвестицията и защото е обещала да даде държавна помощ за изграждането на самия завод, както и да има данъчни облекчения. Българското правителство предложи на Фолксваген максимална допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Еврокомисията за региона, пише Борисов.

Германската медия обаче цитира документ, с който разполага, според който периодът на процедурата за одобрение на завода на Фолксваген у нас е от 180 до 210 дни. Самата процедура е описана като “сложна“.

Според Ханделсблат, българският премиер е настроен “еуфорично“. Той обещавал да покаже на Фолксваген, че ще бъде “най-лоялният партньор на най-големия автомобилен гигант в света“. Българският премиер се позовава и на добрите условия за германските инвеститори в миналото. Нашето бъдещо сътрудничество с Фолксваген и други германски компании е гарантирано от най-добрите търговски и икономически отношения, които постигнахме в рамките на ЕС, твърди българският премиер. Продължаваме да бъдем в процес на безкраен подбор. През последните месеци прегледахме различни опции за местоположението на новия ни завод. Сега има списък с предпочитани дестинации. След фазата на проучване, следва фазата на преговори с останалите кандидати, заяви говорител на автомобилната компания. Ханделсблат напомня, че Борисов поддържа добри отношения с германския канцлер Ангела Меркел и че е помогнал за избора на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...