Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон13072020

Брой 131, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73451 BGN ↑ 1 GBP = 2.18358 BGN ↑ 1 CHF = 1.84078 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) 31% от българите очакват финансово да катастрофират

31% от българите очакват финансово да катастрофират

31% от българите очакват финансово да катастрофират

По средата на извънредното положение най-малко са хората, които се надяват екстрените мерки да приключат в рамките на месец

31% от българите в настоящата криза са настроени катастрофично и очакват да загубят голям процент от доходите си. С шест процента повече - 37% - очакват частично да обеднеят. Едва 32% от българите са настроени кризата да не промени техните доходи, коментира Нюз.бг.

Това показва изследване на агенция “Афис“, проведено сред 1000 пълнолетни българи от 21 до 29 март. 51% от българите обаче се готвят да изгубят половината парични средства и повече. Обратно, измежду хората, които живеят по-добре от мнозинството, доста повече от средното - 47%, очакват да запазят сегашния си стандарт, а 40% - той да падне само “донякъде“. По средата на обявеното извънредно положение най-малко са хората, които се надяват екстрените мерки да приключат в рамките на месец - само 11% (т.е. към края на април). 15% очакват извънредната ситуация да продължи година и повече. Златната среда между оптимистичната и песимистичната крайност е избрана от 52% и тя е до няколко месеца. По отношение на хората прекарали времето си извън дома, анкетата показва, че 19% от пълнолетните, или един на всеки петима, прекарват извън дома си над 8 часа. За разлика от преди обявяването на епидемията, където процентът е бил 53%. Други 25%, или една четвърт, по-рано са прекарвали извън дома между 2 и 8 часа. А с ограничителните мерки техният дял вече спада до 16%, или с една трета. Съответно, преди епидемията само 19% са прекарвали извън дома до 2 часа, а едва 5% почти не са излизали навън. Сега тези числа са направили огромен скок - съответно на 32% и на 34%.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

Над три пъти срив на средният добив от жито в Добричко

До 372 кг от дка падна средният добив при пшеницата в страната

В Добричка област пшеницата вече е прибрана в над 1 080 500 декара или 89 на с...

Прочети още:

Loading...