Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон01062020

Брой 100, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.75631 BGN ↓ 1 GBP = 2.17102 BGN ↓ 1 CHF = 1.82447 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Правната комисия в НС разгледа промените в Закона за здравето

Правната комисия в НС разгледа промените в Закона за здравето

С отделни предложения преди второто четене на измененията в Закона за здравето от ГЕРБ и БСП предлагат – не министърът на здравеопазването, а Министерският съвет да обявява извънредна епидемична обстановка. Общо 15 бяха предложенията за промени в законопроекта, който трябва да действат след края на извънредното положение на 13 май. Под предложенията Министерският съвет да обявява извънредна епидемична обстановка, стоят подписите на председателя на групата на ГEPБ Даниела Дариткова и на лидера на БСП Корнелия Нинова. След критики за противоконституционност, депутатите от управляващата партия дават и дефиниция за „извънредна епидемична обстановка“. Посочени са 8 критерия за обявяването при наличието на непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите. Когато вече има акт на правителството - със заповед, която се обнародва в „Държавен вестник“, по предложение на главния държавен здравен инспектор министърът на здравеопазването въвежда противоепидемиологични мерки на територията на страната или на определена област за периода на извънредната епидемична обстановка. С предложенията си ГЕРБ дават дефиниция на понятията, „изолация“ и „карантина“ и определят санкциите за тяхното нарушаване, коментира БНР.

Остава следенето на трафичните данни за нуждите на принудителното изпълнение на задължителната изолация, лечение и карантина. От ВМРО предлагат здравният министър да обявява извънредна епидемична обстановка за срок до 30 дни, а ако опасността за живота и здравето на гражданите продължи и cлeд този срок, Министерският съвет да иска от Народното събрание да обяви извънредно положение.

От другия коалиционен партньор - HФCБ, предлагат текстове, свързани с туризма - ваучери за почивка и значително намаляване на концесионните такси.

България

Икономика

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Решено: Събрания на открито за земеделските кооперации!

Земеделските кооперации ще провеждат общите си събрания на открито, при строга организация и кратък дневен ред. За провеждането им трябва да...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Бивш отбор на Херо фалира

Бивш отбор на Херо фалира

Казахстанският Иртиш (Павлодар) отказа участие във футболното първенство на страната

Бившият отбор на Димитър Димитров-Херо Иртиш (Павлодар) ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Кризата отвори очите на Ели Шербан за нови бизнес идеи

Кризата отвори очите на Ели Шербан за нови бизнес идеи

История за това как две изгорели помпи за напояване водят до откриването на два собствени магазина за зеленчуци

Все по-често се случва българ...

Прочети още:

Loading...