Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт07072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74254 BGN ↑ 1 GBP = 2.17025 BGN ↑ 1 CHF = 1.84113 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Икономика (2) Депутатите привикват днес Борисов и Аврамова за тол системата

Депутатите привикват днес Борисов и Аврамова за тол системата

Депутатите привикват днес Борисов и Аврамова за тол системата

Премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова и представители на Агенция “Пътна инфраструктура“ ще бъдат изслушани днес в Народното събрание във връзка с предстоящото въвеждане на тол системата, решиха вчера депутатите по настояване на БСП. „От вчера става ясно, че и даже тези устройства, които превозвачите трябва да ползват, ги няма и ще трябва да попълват пътни карти, която отнема всяка по 7-8 минути за попълване, а превозвачите попълват такива по 5-6 на ден, т.е. затруднението и хаосът, който предстои на 1 март, свързан с въвеждането на тол системата е пълен“, каза депутатът от БСП Георги Свиленски, цитиран от БНР. Александър Ненков от ГЕРБ предложи в изслушването на участват регионалният министър Петя Аврамова, председателят на Агенция “Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и директорът на дирекция “Тол управление“ Олег Асенов. Ненков припомни за положените усилия за въвеждане на тол системата, но не изключи да възникнат и проблеми. Междувременно Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи обяви в ефира на Националното радио, че едва една десета от общия брой лицензирани превозни средства са оборудвани с бордови устройства за тол системата. „Дори да прием всички условия, технически е невъзможно до 1 март, когато системата ще стартира, да оборудваме 70 хил. превозни средства“, каза тя. От конфедерацията се надяват прилагане на един смесен вариант на системата в рамките на „някакъв преходен период“.

България

Култура

Спорт

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Димитър Рангелов се завръща в Славия

Ветеранът в тима на Енерги (Котбус) вече се е договорил с Венцеслав Стефанов и съвсем скоро ще облече отново бялата фланелка.

Рангелов е юнош...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Спад на производствените цени в България през май

Спад на производствените цени в България през май

През май 2020 година производствените цени в България се понижават на годишна база за трети пореден месец, след като през март отбелязаха сп...

Прочети още:

Loading...