Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Дни на културата “Елиас Канети” стартираха в Русе

Дни на културата “Елиас Канети” стартираха в Русе

За трета поредна година в Русе се провеж­дат Дни на кул­тура, изкус­тво и образование „Елиас Канети“. В кул­тур­ния кален­дар на събитието са включени изложби, кон­церти, пред­с­тавяне на книги, кинолек­тории и спек­такли.

Дните стар­тираха с изложба на русен­с­ката худож­ничка Галина Недел­чева и ще завър­шат на 18 ноем­ври с кон­церт от 42-та национална Джаз среща. За любителите на фил­мовото изкус­тво, с вход свободен, на 18-ти, 19-ти и 20-ти октом­ври, Кинолек­тория „Екранизирани романи“ пред­с­тавя „Трам­вай „Желание“, „Самот­ният бегач на дълги раз­с­тояния“ и „Ъндър­г­раунд“. В Сед­мицата на испан­с­кото кино от 23-ти до 27-ми октом­ври, за любителите ще се излъчат 5 филма.

На 30-ти октом­ври, в голямата зала на Доходно здание ще се със­тои кон­церт на певеца и поет Михаил Бел­чев. На 6-ти ноем­ври ще обявят победителите във фотокон­курса „Запази духа на Русе“ 11-ти и 12-ти ноем­ври са пос­ветени на младите таланти, ще бъдат пред­с­тавени деца, автори и лауреати в рам­ките на 10. Национален ученически кон­курс за литературно твор­чес­тво и жур­налис­тика „Стоян Михай­лов­ски“.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...