Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Карсон” на Астрид Линдгрен се развихря на сцената на софийските кукленици

„Карсон” на Астрид Линдгрен се развихря на сцената на софийските кукленици

„Карсон” на Астрид Линдгрен се развихря на сцената на софийските кукленици

На 13 януари от 19.00 в салона на Столичен кук­лен театър, на ул. „Гурко“ 14, ще се със­тои премиерата на най-новия спек­такъл в репер­тоара на театъра — „Кар­л­сон“. Любимият на много поколения странен, летящ чичко, ще се впусне в прик­лючения и лудории на сцената на театъра. Драматизацията и режисурата са на Тодор Вълов, сценог­раф е Ивайло Николов. Кукли и кос­тюми — Ива Гикова, музика — Пламен Мирчев-Мирона, мул­тимедия — Теодор Киряков.

Учас­т­ват актьорите: Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Живко Джуранов, Ирен Лазарова, Любомир Ген­чев, Мариан Ран­гелов, Мариета Пет­рова, Стефан Димит­ров, Христо Димит­ров, Цветос­лава Симеонова.

Какъв е тоя Кар­л­сон? Фантасмагория-измислица на едно 7-годишно момче, странен летящ дебел чичко, извън­земно, или… какво е той. Имаме ли нужда от Кар­л­сон в наши дни? – това са въп­росите, които въл­нуват и провокират режисьора Вълов при работата му по пред­с­тав­лението.

Кар­л­сон е нос­тал­гичен спомен за дет­с­т­вото и емб­лематичен герой за поколението от края на 60-те и и 70-те години на ХХ век…“, описва сим­патич­ния пакос­т­ник Тодор Вълов. „Той е непорас­налото дете, приказен образ на порива към неог­раничена и безот­говорна свобода. Кар­л­сон е самов­любен егоист, детин­ски непос­тоянен и хит­руващ, лаком и нетър­пелив, емоционално промен­лив и избух­лив”.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...