Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72259 BGN1 GBP = 2.25313 BGN1 CHF = 1.72062 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Максим Венгеров идва за „Европейски музикален фестивал“ 2018

Максим Венгеров идва за „Европейски музикален фестивал“ 2018

Максим Венгеров идва за „Европейски музикален фестивал“ 2018

Ще гостуват и музиканти от Италия, Испания, Русия, Америка

На 30-ти март руският цигулар ще открие фестивала с Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Феноменалният руски цигулар Максим Венгеров е звездата в програмата на тазгодишния “Европейски музикален фестивал“, организиран от агенция “Кантус Фирмус“. На 30-ти март големият изпълнител ще участва в откриването на фестивала с изпълнение на Концерт за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Той ще свири със Софийската филхармония под диригентската палка на Найден Тодоров.

В програмата е включена също и Симфония №1 от Брамс. Мащабното събитие ще се състои в зала №1 на НДК от 20.00, един от акцентите в официалната културна програма на София по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Европейски музикален фестивал“ 2018 обхваща общо 13 събития като участват 350 музиканти. Включени са концерти със симфонична и камерна музика, джаз, филмова музика, както и специално събитие за деца.

Фестивалът е част от културните събития на Столичната община за 2018, а съорганизатор е Министерството на културата. „Европейски музикален фестивал“ 2018 ще представи общо 13 събития с участието на над 350 музиканти. Програмата включва концерти със симфонична и камерна музика, джаз, филмова музика, както и специално събитие за деца. На форума ще гостуват музиканти от Италия, Испания, Австрия, САЩ, Русия и др. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 г., а съорганизатор е Министерството на културата.

Максим Венгеров продължава своята уникална кариера на цигулар, диригент и педагог. През октомври м.г. той изнесе два забележителни концерта в Карнеги Хол, Ню Йорк, със Симфоничния оркестър на Монреал под диригентството на Кент Нагано. Осъществи и световната премиера на Концерт за цигулка от китайския композитор Циганг Чен, написан специално за Венгеров. Изпълнението бе част от Международния музикален фестивал в Пекин.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Дълговете към НАП са 8 милиона лева, Спас Русев не е погасявал задълженията към държавата, разкри изпълнителният директор на клуба Павел Кол…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

В администрацията са заети общо 440 човека или 28% от служителите, а останалите1 149 са работници

Всеки четвърти служител на държавната компа…

Прочети още:

Loading...