Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед19082018

Брой 163, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Панорама на филмите по Радичков започва от 20 февруари

Между 20 фев­руари и 6 март почитателите на твор­чес­т­вото на Йор­дан Радич­ков ще се срещ­нат с всички пъл­номет­ражни филми, съз­дадени по историите на непов­торимия бъл­гар­ски писател в столич­ните салони на Одеон и Дома на киното.

Съпът­с­т­ващ елемент е излож­бата „Неос­ветените дворове“ със снимки от пътуването на Йор­дан Радич­ков до Сибир в Дома на киното от 20 до 28 фев­руари. Като специална изненада всички посетители на Дома на киното ще намерят преиз­дадените заг­лавия на Йор­дан Радич­ков с намаление от 20 процента от 20 до 28 фев­руари между 17.30 и 20.30. Заедно с това, посетителите на кин­панорамата в Одеон ще видят изгот­вената от Бъл­гар­ска национална фил­мотека изложба със снимки от фил­мите. Тя ще е раз­положена във фил­мотеч­ното кино. Всички прожек­ции в кино Одеон ще започ­ват в 17. 00 и ще са с вход свободен.

Наред с пъл­номет­раж­ните филми по твор­чес­т­вото на Радич­ков, феновете ще видят и късомет­ражни заг­лавия, сред които се отк­роява един­с­т­веният опит на Наум Шопов като кинорежисьор, по тек­ста „Хляб“ от книгата „Барутен бук­вар“.

Пос­ветени на Радич­ков са докумен­тал­ните филми „Чер­казки хроники“, „Това име го заб­равете“ за теат­рал­ния режисьор Юлия Огнянова и „45 градуса по Азарян“ за Крикор Азарян.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...