Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21082018

Брой 164, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Музика за цигулка и оркестър от големия екран в концерта Cinema Violino

Музика за цигулка и оркестър от големия екран в концерта Cinema Violino

Солистка е виртоузната българка Катя Попов

Въл­нуваща музика за цигулка ще звучи в кон­церта Cinema Violino с Оркес­търа на Класик ФМ радио на 30 май от 19.30 в зала „Бъл­гария“.

Прек­рас­ните пар­титури от фил­мите „Списъкът на Шин­д­лер“, „Усещане за жена“, „Ново кино „Парадизо“ и още други незаб­равими пиеси, в които цигул­ката играе главна роля. Като солис­тка ще вземе учас­тие вир­туоз­ната бъл­гарка Катя Попов, пър­вата жена кон­цер­т­майс­тор на Hollywood Bowl Orchestra.

На пулта зас­тава американ­с­кият диригент Скот Дън, който гос­тува за първи път у нас. Почитателите на киното ще могат да чуят любимите музикални хитове от „Меж­дуз­вез­дни войни“, „Хари Потър“, „Кариб­ски пирати“.

Кон­цер­тът гос­тува в прог­рамата на таз­годиш­ния „Европейски музикален фес­тивал“, включен в Кален­дара на кул­тур­ните събития на Столич­ната община за 2018 и съор­ганизатор Минис­тер­с­т­вото на кул­турата.

Раз­въл­нувана от пър­вото си зав­ръщане у нас и кон­церт пред бъл­гар­ска пуб­лика след 28 години блес­тяща кариера във Фран­ция, Катя споделя: “Бъл­гария за мен е една страна, която никога няма да извадя от сър­цето си. Аз винаги ще бъда бъл­гарка, независимо че по-дълго време съм живяла в Америка. Тази страна е тол­кова красива, такова невероятно място и с такива ресурси! Това ми дава крила и ме кара да се гор­дея.“

Като водач на Hollywood Bowl – Катя Попов е свирила под дириген­т­с­ката палка на Джон Уилямс, Джон Маучери, Зубин Мета, Сър Сай­мън Ратъл и си е пар­т­нирала с прочути музиканти като Пласидо Доминго, Джошуа Бел, Мерилин Хорн, Глория Естефан.

Цигулар­ката е учас­т­вала в записите на повече от 600 фил­мови пар­титури в Лос Анджелис и работи с най-търсените ком­позитори в Холивуд. Родена и израс­нала в София, Катя е учила в Музикал­ното училище в род­ния си град, както и в НМА — София, след което продъл­жава обучението си в Париж­ката кон­сер­ватория.

България

Икономика

Спорт

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Треньорът на Кариана нахлу на терена и удари рефер

Нервите на Атанас Джамбазки не издържаха, полицаи го изведоха от стадиона

Нер­вите на старши треньора на Кариана (Ерден) Атанас Джам­базки не и…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...