Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Захари Бахаров играе “Чамкория“ на фестивала “Звездите на театъра“

Захари Бахаров играе “Чамкория“ на фестивала “Звездите на театъра“

Захари Бахаров играе “Чамкория“ на фестивала “Звездите на театъра“

Захари Бахаров ще играе “Чам­кория“ на фес­тивала “Звез­дите на театъра“ на 25 юни в Раз­лог. Актьорът спечели “Икар“ и “Аскеер“ за монос­пек­такъла под режисурата на Явор Гър­дев по романа на Милен Рус­ков в Театър 199 “Вален­тин Стой­чев“. На 27 юни Малък град­ски театър “Зад канала”представя “Зимата на нашето недоволство”по мотиви от романа на Джон Стайн­бек. Драматур­гична вер­сия е на Юрий Дачев, а режисьор е Бина Харалам­пиева.

Учас­т­ват: Илка Зафирова, Свет­лана Янчева, Василена Атанасова, Каталин Старей­шин­ска, Асен Блатечки, Петър Кал­чев, Малин Кръс­тев, Христо Мутаф­чиев, Иван Пет­рушинов, Стоян Младенов, Георги Кацар­ски, Мак Маринов.

Итън Хоули играе Асен Блатечки — потом­с­т­вен арис­ток­рат, принуден от обс­тоятел­с­т­вата да работи в магазин за хранителни стоки. Съп­ругата и децата му, от своя страна, дър­жат на високия си социален и икономически статус и не се въл­нуват от съх­раняването на неговата поч­теност.

На 28 юни ДТ “Иван Радоев” Плевен се пред­с­тавя с пиесата “Рейс” от Станис­лав Стратиев, с режисьор Здравко Мит­ков. “Рейс” е една от най – ярките сатирични комедии на Стратиев, превър­нала се в класика в бъл­гар­с­кия театър. Учас­т­ват: Тончо Ток­мак­чиев, Марта Вач­кова, Адриан Филипов, Асен Дан­ков, Йоана Кир­чева, Антъни Пенев и Георги Енчев.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...