Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72259 BGN1 GBP = 2.25313 BGN1 CHF = 1.72062 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Нюйоркският музей Метрополитън бе посетен от 7,35 милиона души

Нюйоркският музей Метрополитън бе посетен от 7,35 милиона души

Нюйоркският музей Метрополитън бе посетен от 7,35 милиона души

Привлича изложба посветена на Микеланджело

Нюйоркският музей Метрополитън е бил посетен през последните 12 месеца от рекордните 7,35 милиона души, въпреки повишените цени на билетите до 25 долара през март.

От 1 март туристите, които посещават „Мет“, най-големият от нюйоркските музеи, плащат 25 долара за вход, докато по-рано входът бе с такса „по желание“. Музеят съобщи, че е постигнат нов рекорд за фискалната година, която завърши в края на юни със 7,35 милиона посетители срещу 7 милиона предната година.

Една от главните причини е изложбата, посветена на Микеланджело, която привлече от средата на ноември до средата на февруари 702 хиляди посетители, което я нареди сред най-големте успехи в историята на институцията. През миналата година Ню Йорк са посетили като туристи рекордните 62,8 милиона души, което е с 2,3 милиона над резултата за 2016 година. Президентът на Мет Даниел Уейс потвърди, че покачването на цената на билета не е засегнала тенденцията за бум на посетителите.

Музеят на изкуството е комплекс от множество художествени галери, музей на музикалните инструменти, галерия за професионална фотография и библиотека за научни изследвания. По своя мащаб представлява най-голямата институция в САЩ за представяне и изследване на всички видове изкуства. Намира се в Ню Йорк, САЩ.

Музей на изкуството „Метрополитън“ е комплекс от много художествени галери, музей на музикалните инструменти, галерия за професионална фотография и библиотека за научни изследвания. По своя мащаб представлява най-голямата институция в САЩ за представяне и изследване на всички видове изкуства.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Дълговете към НАП са 8 милиона лева, Спас Русев не е погасявал задълженията към държавата, разкри изпълнителният директор на клуба Павел Кол…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

В администрацията са заети общо 440 човека или 28% от служителите, а останалите1 149 са работници

Всеки четвърти служител на държавната компа…

Прочети още:

Loading...