Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт18092018

Брой 179, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6758 BGN1 GBP = 2.20065 BGN1 CHF = 1.74068 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Нюйоркският музей Метрополитън бе посетен от 7,35 милиона души

Нюйоркският музей Метрополитън бе посетен от 7,35 милиона души

Нюйоркският музей Метрополитън бе посетен от 7,35 милиона души

Привлича изложба посветена на Микеланджело

Нюйоркският музей Метрополитън е бил посетен през последните 12 месеца от рекордните 7,35 милиона души, въпреки повишените цени на билетите до 25 долара през март.

От 1 март туристите, които посещават „Мет“, най-големият от нюйоркските музеи, плащат 25 долара за вход, докато по-рано входът бе с такса „по желание“. Музеят съобщи, че е постигнат нов рекорд за фискалната година, която завърши в края на юни със 7,35 милиона посетители срещу 7 милиона предната година.

Една от главните причини е изложбата, посветена на Микеланджело, която привлече от средата на ноември до средата на февруари 702 хиляди посетители, което я нареди сред най-големте успехи в историята на институцията. През миналата година Ню Йорк са посетили като туристи рекордните 62,8 милиона души, което е с 2,3 милиона над резултата за 2016 година. Президентът на Мет Даниел Уейс потвърди, че покачването на цената на билета не е засегнала тенденцията за бум на посетителите.

Музеят на изкуството е комплекс от множество художествени галери, музей на музикалните инструменти, галерия за професионална фотография и библиотека за научни изследвания. По своя мащаб представлява най-голямата институция в САЩ за представяне и изследване на всички видове изкуства. Намира се в Ню Йорк, САЩ.

Музей на изкуството „Метрополитън“ е комплекс от много художествени галери, музей на музикалните инструменти, галерия за професионална фотография и библиотека за научни изследвания. По своя мащаб представлява най-голямата институция в САЩ за представяне и изследване на всички видове изкуства.

България

Чака ни топла зима, есента напомня за себе си в неделя

Зимата в Европа се очертава да е по-топла от нормалното, заяви в предаването „Преди всички“ по БНР климатологът проф. Георги Рачев.  По думи…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Осъдиха България за десетки милиони евро заради спирането на АЕЦ „Белене”

Осъдиха България за десетки милиони евро заради спирането на АЕЦ „Белене”

НЕК ще трябва да плати още 32 млн. евро и лихви заради прекратяването на проекта

Националната електрическа компания ще трябва да плати на „Уо…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Животновъди искат пълна ревизия на развъдните организации

Животновъди искат пълна ревизия на развъдните организации

Не може животното днес да е на къра, а утре под селекционен контрол , предупреди пред БНР Ангел Йонов, шеф на Националната асоциация за разв…

Прочети още:

Loading...