Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет20062019

Брой 116, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74519 BGN ↓ 1 GBP = 2.19707 BGN ↑ 1 CHF = 1.75003 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) ДЕЯН ДОНКОВ И РАДИНА КЪРДЖИЛОВА С ПРЕМИЕРА НА „ЛЮБОВНИКЪT“ НА ХАРОЛД ПИНТЪР

ДЕЯН ДОНКОВ И РАДИНА КЪРДЖИЛОВА С ПРЕМИЕРА НА „ЛЮБОВНИКЪT“ НА ХАРОЛД ПИНТЪР

ДЕЯН ДОНКОВ И РАДИНА КЪРДЖИЛОВА С ПРЕМИЕРА НА „ЛЮБОВНИКЪT“ НА ХАРОЛД ПИНТЪР

Спектакълът по пиесата на Нобеловия лауреат открива годината в Народния театър „Иван Вазов”.

ДЕЯН ДОНКОВ и РАДИНА КЪРДЖИЛОВА излизат за първи път заедно на сцена в най-новата премиера на Народния театър „Иван Вазов“.

Тя ще се състои на 13 януари от 19.00 ч. на Камерна сцена. Това е една от най-прочутите пиеси на Харолд Пинтър –„ЛЮБОВНИКЪТ“. През изминалия сезон Донков направи истински фурор с ролята си на уродливия римски император „Калигула“ в спектакъла на Диана Добрева. Освен това, той играе и в някои от най-хитовите заглавия в репертоара: „Полет над кукувиче гнездо“, „Хъшове“, „Дон Жуан“, „Вишнева градина“ и „На ръба“.

Радина Кърджилова пък, получи престижната награда „Икар“ 2018 за ролята си на Екатерина в „Танцът Делхи“ на Галин Стоев. Участва и в премиерния „Бащата“ на Диана Добрева.

Преживяваме любовта на героите, в която фантазмите, маските и въображаемите ситуации и хора ни смилат до неузнаваемост. Абсурдът на живота такъв, какъвто само Харолд Пинтър умее да покаже.

Като пацифист той често критикува военната политика на САЩ и Великобритания в Близкия изток.

През 1995 г. Харолд Пинтър посещава София, за да приеме титлата Почетен доктор на СУ „Свети Климент Охридски“. По-късно присъства на представление на „Завръщане у дома”. Събраните съчинения на Пинтър са издадени на български език в двутомно издание през 2006 г. След дълга борба с рака на гърлото, Пинтър почива на 24 декември 2008 г. в Лондон.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

За първи път фестивал на алтернативното земеделие в село Осоица

На 22 и 23 юни в софийското село Осоица, община Горна Малина, за първи път ще се проведе Фестивал на алтернативното земеделие „АлтерАгро” - ...

Прочети още:

Loading...