Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед26052019

Брой 97, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75081 BGN ↓ 1 GBP = 2.21548 BGN ↓ 1 CHF = 1.73821 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Православна живопис представят “Новите майстори“ за Великден в Кюстендил

Православна живопис представят “Новите майстори“ за Великден в Кюстендил

Православна живопис представят “Новите майстори“ за Великден в Кюстендил

За поредна година кюстендилската изобразителна школа “Новите майстори“ и сдружение “Партньори - Кюстендил“ ще представят своята годишна продукция в навечерието на Великден. „Тази година творбите на младите артисти са обединени от общата стилистична и духовна рамка на православното изобразително изкуство”, каза ръководителят им Евгени Серафимов. Изложбата „Фрагменти” изисква повече от единадесет месеца изучаване на основните изобразителни похвати и направления на иконописта.

Изложбата показва “фрагменти“ от различни художествени течения, през които е минал пластичния език на религиозния жанр в исторически и географски план, посочи Серафимов. “Новите майстори“ ще представят своите варианти на класическата византийска икона, българската средновековна и възрожденска традиция, руска иконопис, академичен религиозен стил от началото на 20 век и съвременни иконографски похвати.

Върху плоскости от гипсокартон с голям формат, в класическа темперна техника “Новите майстори“ са пресъздадели основните иконографски типове на Христос, Св. Богородица и различни християнски светци.

Те са подготвили както цялостни иконографски композиции, така и фрагменти от стенописи и отделни изобразителни елементи и детайли.

Изложбата “Фрагменти“ ще бъде открита месец преди реализирането на нов мащабен арт - проект на художествената школа.

България

Икономика

Булевард за 120 млн. лева във Варна се превърна във водопад

Булевард за 120 млн. лева във Варна се превърна във водопад

Двуетажно кръстовище на пътното съоръжгение пропадна часове, след като премиерът похвали качеството му, без да има акт 16

Проливен дъжд с гра...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Защо поскъпва пшеницата на световния пазар?

Прогнозите за производството на пшеница в двете световни суперсили САЩ и Русия спряха свободното падане на цените и обърнаха посоката към по...

Прочети още:

Loading...