Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет19072019

Брой 137, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74394 BGN ↑ 1 GBP = 2.16497 BGN ↓ 1 CHF = 1.7628 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Дванадесет музиканти ще свирят безценни инструмента в Пловдив

Дванадесет музиканти ще свирят безценни инструмента в Пловдив

Дванадесет музиканти ще свирят едновременно с безценни инструмента от епохата на Страдивариус на Античния театър в Пловдив на 25 юни. Това е Камерата Страдивариус Oркестър от Холандия, ръководена от виртуоза Разван Стойка и техният концерт е част от програмата на Държавна опера - Пловдив - OPERA OPEN.

Изтъкнатите музиканти ще бъдат дирижирани от Константин Дорбойков, а сопраните Вера Гиргинова, Евгения Ралчева и Марияна Панова ще допълнят уникалния звук на едни от най-качествените струнни инструменти в света. В програмата са включени Паганини, Вивалди, Хендел, Пиацола, Бетовен и други.

Страдивариус е най-почитаният майстор на цигулки за всички времена. Като дете е работил във фабрика за инструменти под ръководството на Николо Амати. През 1666 г. той вече е научил достатъчно, за да сложи своето име на цигулката Страдивариус с латинска форма. По-късно той отваря собствена работилница в Пиаза сент Доменико, където живее и работи до края на дните си през декември 1737 г., когато е на 93 години.

България

Икономика

Спорт

Григор Димитров още не е решил дали ще играе за България

Григор Димитров още не е решил дали ще играе за България

Няма как да участва на олимпийските игри в Токио, ако не се включи в националния отбор за Купа “Дейвис“, обясни капитанът на тима Тодор Енев...

Прочети още:

Loading...

Свят