Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22112019

Брой 227, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76344 BGN ↓ 1 GBP = 2.28624 BGN ↑ 1 CHF = 1.77835 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Изгубим ли чистата си съвест, губим душата си е посланието на “Страшния съд“

Изгубим ли чистата си съвест, губим душата си е посланието на “Страшния съд“

Изгубим ли чистата си съвест, губим душата си е посланието на “Страшния съд“

Режисьорът Лилия Абаджиева постави в Плевен за първи път в България разтърсващ и шокиращ, спектакъл за съвестта, живот в лъжа и грехопадение. Той бе създаден с трупата на Плевенския театър по пиесата “Страшният съд“ на австрийския писател и драматург Йодьон фон Хорват.

„Изгубим ли чистата си съвест, губим душата си и връзката с Бога”, заяви Абаджиева. „Вината се превръща в кошмар на съзнанието, дори човек да достигне до покаяние и да изкупи греха си”, посочи тя. “Страшният съд“ е пиеса, която мога да сравня само с “Метафизика на нравите“ на Кант”, каза постановчикът.

Сценографията на Васил Абаджиев и музикалното оформление са равностойни компоненти на режисурата. Техническият екип на театър “Иван Радоев“ е изпълнил точно много отговорни задачи, за да бъде представлението впечатляващо и въздействащо.

Ярка е изявата на актьорската трупа - Васил Витанов, Екатерина Стоянова, Георги Енчев, Роберт Янакиев, Петьо Кръстев, Генадий Николов, Мариян Стефанов, Александър Кънев, Бориса Сарафова, Сергей Константинов и Мариета Калъпова. Според театралите има актьорски постижения, които не бива да се пропускат от любителите на театъра. Силните послания на спектакъла бяха приети от публиката с много и продължителни аплаузи. Продукцията си заслужава да бъде видяна в страната и в чужбина, е мнението на специалистите. Драматично-кукленият театър “Иван Радоев“ в Плевен ще покаже още две премиерни представления на “Страшния съд“ на голямата си сцена “Александър Гюров“.

България

Икономика

Пак спорове възпитава ли водачите системата бонус-малус

Пак спорове възпитава ли водачите системата бонус-малус

„Спирането на войната по пътищата не може да се случи с еднократно действие. Бонус-малус системата е въведена в Англия преди 100 години и тя...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие