Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22112019

Брой 227, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76344 BGN ↓ 1 GBP = 2.28624 BGN ↑ 1 CHF = 1.77835 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Българският баритон Владимир Стоянов получи званието “Рицар на Верди“

Българският баритон Владимир Стоянов получи званието “Рицар на Верди“

Българският баритон Владимир Стоянов получи званието “Рицар на Верди“

Огромно международно признание за българския баритон Владимир Стоянов. Той бе удостоен със званието “Рицар на Верди“ на концерт в Парма. Наградата е второто признание за световнопризнатия ни артист, след като преди две години в Италия го наградиха и с премия “Фалстаф“.

Владимир Стоянов е истински благородник на оперната сцена. Пеенето му е самото въплъщение на класа, елегантност и стил. Точно затова съвсем му подхожда присъденото от италианците звание “Кавалер“ или “Рицар на Верди“.

Владимир Стоянов: „Тази награда дойде много неочаквано и затова ме развълнува толкова много. Беше ми връчена по време на концерт в театро Реджо - Парма, аз нищо не знаех, нямах никаква информация и преди моето изпълнение на граф ди Луна, концертът беше спрян и беше обявена тази награда”.

Наистина много специална нагрда, защото е връчена от група заклети почитатели на творчеството на Верди. ”Тя се нарича клуб на 27-те. Всеки един от тях носи името на една от оперите на Верди и това са така да кажем , така да наречем изключителните фанатици на Вердиевото изкуство. Не всички певци минават в този театър. Когато се изпълняват оперите на Верди това е публиката, която ако има нещо, което не е както трябва, което не харесва, тя го изразява публично във формата на викане, на свиркане на протестиране. Това е едно от малкото места в света, където все още има тази традиция публиката да изразява гласно своето мнение и впечатление от изпълнението”.

България

Икономика

Пак спорове възпитава ли водачите системата бонус-малус

Пак спорове възпитава ли водачите системата бонус-малус

„Спирането на войната по пътищата не може да се случи с еднократно действие. Бонус-малус системата е въведена в Англия преди 100 години и тя...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие