Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон30032020

Брой 60, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78175 BGN ↑ 1 GBP = 2.17937 BGN ↑ 1 CHF = 1.84844 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Животът отново ще бъде “Кабаре“ на сцената на Русенската опера

Животът отново ще бъде “Кабаре“ на сцената на Русенската опера

Животът отново ще бъде “Кабаре“ на сцената на Русенската опера

Русенската опера ще представи мюзикъла “Кабаре“. Постановката е на режисьора Борис Панкин. В кабарето животът е красив. Няма табута, но след всяка изкусителна гореща нощ следва мрачното зимно утро. Мюзикълът сблъсква нощния живот в Берлин с идването на власт в Германия на Хитлер. Мракът започва да пълзи все повече в душите на хората, а музиката продължава да се съпротивлява на реалността.

Диригент е Страцимир Павлов, преводът е на Даня Доганова и на Борис Панкин, хореографията е на Боряна Сечанова, а сценографията - на Иван Токаджиев. В спектакъла има и мултимедия. Съставът на “Кабаре“ е международен. Участват също оркестърът и балетът на Русенската опера. Премиерата се състоя в началото на април миналата година. “За мен работата по “Кабаре“ беше истинско удоволствие. Голям почитател съм на филма “Кабаре“ и на Боб Фос“, казва Панкин.

Диригентът Страцимир Павлов заяви, че русенската постановка включва най-добрата музика от всичките три варианта на спектакъла - две официални сценични версии и филма. Това прави спектакълът на русенската сцена Съставът на “Кабаре“ е международен - има артисти от България, Австралия, Япония, Ирландия, Уелс. Участват оркестърът и балетът на Русенската опера. Второто представление на “Кабаре“ в Русе ще бъде на 13 април тази година. Видео - Бисер Тодоров. Монтаж - Емил Граничаров.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство

Предлагаме на ЕК специална мярка за коронавируса в селското стопанство

Бюджетът да се формира от недоговорираните средства по ресорните програми

България предлага Европейската комисия да предостави възможност на ...

Прочети още:

Loading...