Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет20092018

Брой 180, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67638 BGN1 GBP = 2.20219 BGN1 CHF = 1.73021 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална

ООН поздрави Путин и Ердоган за примирието в Идлиб

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш приветства постигнатото споразумение между президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган за сирийската провинция Идлиб, предаде РИА. Двете страни се договориха на 17 септември за създаване на демилитаризирана буферна зона в района на Идлиб, с което трябва да бъде предотвратена широкомащабна военна операция и да бъде нормализирана ситуацията за милиони граждани. Гутериш призова всички страни в конфликта в Сирия да сътрудничат за реализиране на постигнатото споразумение.

Гавра с фермерите: По 70 лв. за превантивно заклано прасе

Гавра с фермерите: По 70 лв. за превантивно заклано прасе

Стопани подозират кампанийност и дивиденти от европейските фондове за някои

Правителството прие допълнение на Постановление №130 на МС от 5 юли 2018 г. за одобрение на допълнителни разходи/трансфери по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите, съобщиха от правителствената пресслужба. С него обезщетение за пропуснати ползи ще получат собствениците на превантивно заклани домашни свине, които са регистрирани по Закона за ветеринарномедицинската дейност и се намират в…

Прочети още…

180 000 лева премии за грациите

Близо 180 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките ни за успехите, които постигнаха на световното първенство в “Арена Армеец“. Нашите момичета от ансамбъла спечелиха златен медал на пет обръча и бронзов в многобоя. В отборното класиране при индивидуалните изпълнения Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се окичиха със сребро. В индивидуалния многобой Катрин Тасева се класира шеста. Всичко това донесе парични стимули за грациите и техните треньорки.

Резонно…

Прочети още…

БГ подкрепи Унгария

БГ подкрепи Унгария

След Полша и Чехия и нашата страна защити суверенитета и демократичното право на самоопределение на унгарския народ срещу диктата на Брюксел

Министерският съвет единодушно е решил България да се обяви против налагането на санкции срещу Унгария. Това стана ясно от изявленията на вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов след заседанието на правителството, предаде Агенция „Фокус“. 

Това решение беше прокарано абсолютно тенденциозно, без да се отчитат политиките на Унгария и готовността й…

Прочети още…

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Случай на бруцелоза по дребните преживни животни в Кюстендилско

Случай на бруцелоза по дребните преживни животни в Кюстендилско

Заболяването е опасно за здравето и на животните, и на хората

При изпълнението на Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ли…

Прочети още:

Loading...