Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Начална Конгресът на БСП ще се проведе на 9 и 10 май

Конгресът на БСП ще се проведе на 9 и 10 май

Корнелия Нинова продължава да води по брой номинации преди прекия партиен избор за лидер

Националният съвет на БСП реши 50-ият юбилеен конгрес на партията да се състои на 9 и 10 май. Предложението на ръководството е било прието от членовете на Националния съвет, потвърдиха пред журналисти участници в заседанието.

Корнелия Нинова води убедително по брой номинации за прекия избор на лидер на БСП – 31 номинации от проведените досега 31 конференции. На второ място е Кирил Добрев с 13 номинации, следвани от Калоян Паргов, Красимир Янков и Костадин Паскалев с по 6, от Янаки Стоилов и Георги Гергов с по 5 предложения. Бившите лидери Сергей Станишев и Михаил Миков имат по 2 номинации, а общият брой кандидати вече е над 20.

“Ние сме и във вътрешнопартийна кампания. Вървят всякакви слухове, включително за договорки между мен и Кирил Добрев. Искам да бъда ясна, че аз не влизам в договорки за прекия избор на председател. Всеки има право да се кандидатира. Мнозина казват, че БСП се занимаваме само със себе си, но от нас зависи това да не е така. Нека тази кампания да бъде генератор на политики“, заяви вчера пред заседанието на НС на БСП Корнелия Нинова. Тя се обърна към социалистите с апел да бъде мобилизиран целият потенциал на партията, за да бъде изграден цялостен и конкретен план за управлението на страната.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...

Земеделие