Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21082019

Брой 160, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76583 BGN ↑ 1 GBP = 2.13465 BGN ↓ 1 CHF = 1.80095 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Писма (2) Пак са ялови, мамят като за последно!

Пак са ялови, мамят като за последно!

Пак са ялови, мамят като за последно!

„Ялов е, мами”. Преди шест години- 1 Април 2013- публикувах горното заглавие във в-к „Земя”.

Прочетете обратно заглавието и ще получите тогавашния слоган на изхабената и току що свалена от власт герберска върхушка. „Имаме воля!“ Тя се канеше да присвои лявата фразеология и да излъже отново за онова, което съзнателно не прави четири години – да подобри социалното положение на хората.

Ялови намерения! Колко вълчи апетит имаше откритието на притаилия се днес Борисов, наречено Дянков, да изяде науката, образованието и здравето на българския народ, за да бъде първи в Европа по двата показатели на бюджета – балансиран бюджет с 1.5% дефицит и с нисък държавен дълг. Само Швеция ни изпреварвала. Спомняте ли си какъв акъл даваше българският мачо на среща в Брюксел на своите колеги: вземете пример от България как се прави бюджетна дисциплина. Но точно тази дисциплина на гърба на хората доведе българския народ до просешка тояга. Сега това е най-бедният народ на Европа. Това е истински геноцид. Бойко го разбра и подаде оставка, за да оцелее и реанимира падащия му рейтинг, за да подлъже хората да го преизберат още два пъти, защото уж нямало алтернатива.

Сега си признават, че освен магистрали трябвало да повишат пенсиите и работната заплата, да изплатят задълженията към частния бизнес. След дъжд — качулка! Какво означава „имаме воля” /обратно прочетено: ялов е мами!? Дайте ни власт, та отново да си увеличаваме депутатските и чиновническите заплати, да крием измамите, да крадем от депозитите и да си присвояваме апартаменти и красивите места на столицата и българското Черноморие. Пази Боже, от тяхната воля!

Днес ГЕРБ, патриотите, ДПС и възкръсналия от подземието Александър Йорданов тръгват под откраднатия царски слоган „Европа ни чува” да печелят европейски избори, като техният тартор Бойко прехвърля собствената си диктатура на опозицията. Ялов е напънът ви, господа гербери и съпридружени. Европа не ви чу, само ви видя сеира с поредните „гейтове”. А кръглият седесар Йорданов отново е същият нахалник, заявявайки, че днес е един хубав ден за българската демокрация- т.е. крадокрация. Но идат и лоши за тях дни – скоро народът ще ги свали от власт.

Наближава времето, когато Бойко Борисов, който не чува Европа, заради липса на чужди езици, отново ще си тръгне, но не за да се върне, а за да изпие докрай горчивата чаша на политическия си провал - на ренегат комунист, на бос на охранителна фирма от най-мътните времена на прехода, на премиер, който затвърди стабилността в мизерията, на послушко на вашингтонските и брюкселските му началства. И да предъвква в забвение своята политика, създала условия за поява на корумпирани министри и себеподобия от Шайката ГЕРБ, забогатели за сметка на народа.

Никола Чолаков, Горна Оряховица