Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Позиция (2) Източноевропейските елити са в паника заради срещата Путин-Тръмп

Източноевропейските елити са в паника заради срещата Путин-Тръмп

Източноевропейските елити са в паника заради срещата Путин-Тръмп

Брюксел и Вашингтон се развеждат, а източноевропейците все повече започват да приличат на деца на разведени родители, които не знаят какво да правят

Пред­с­тоящата среща на Путин с Тръмп тревожи силно днеш­ните източ­ноев­ропейски елити. Так­тичес­кото сближаване на Мос­ква и Вашин­г­тон обез­ценява за американ­ците стой­ността на Източна Европа като “буферна зона“ между Русия и запад­ноев­ропейс­ките страни в ЕС. Това ни най-малко все още не значи, че Пен­тагонът и ЦРУ окон­чателно са се отказали от своите предишни планове срещу Русия и Китай.

Днеш­ните източ­ноев­ропейски елити са кад­рувани от админис­т­рацията на Барак Обама и Хилари Клин­тън. Те са фор­мирани in vitro в инс­титутите на демок­ратичес­ката пар­тия на САЩ с основно пред­наз­начение да обс­луж­ват либерал­ната глобализация, налагана до този момент силово от Пен­тагона и ЦРУ. И носеща един­с­т­вено и само ползи за тран­с­национал­ния капитал.

Днес в Европа броди приз­ракът на Стивън Бенън (идеолог на Тръмп), който насър­чава европейс­ките кон­сер­вативни сили. И призовава за смяна на управ­ляващите либерални европейски елити с кон­сер­вативни.

Доналд Тръмп руши всичко изг­радено от улт­ралиберал­ните американ­ски демок­рати и глобалисти. Защото европейс­ките елити, фор­мирани и опекун­с­т­вани от Обама, Клин­тън и Нюланд по правилата на глобал­ните улт­ралиберални канони, работеха и работят за сметка на американ­с­ката дър­жава и лично срещу него.

Най-ярък пример е Ангела Мер­кел, която е фрон­т­мен на Хилари Клин­тън в Европа. Затова Доналд Тръмп на предиш­ната среща на върха на НАТО “под­ритва“ и “под­бутва“ премиера на Черна гора и замерва на G-7 Ангела Мер­кел с бон­бони.

Източ­ноев­ропейс­ките елити, хранени от Брюк­сел и опекун­с­т­вани от демок­ратите в лицето на “дъл­боката дър­жава“ във Вашин­г­тон, са в паника. Тръмп e иззел стратегичес­ката инициатива от улт­ралибералите в САЩ.

Путин и Тръмп са ситуационни пар­т­ньори за ужас на днеш­ните източ­ноев­ропейски елити, които години наред се тъл­пяха да закус­ват с Барак Обама. Брюк­сел и Вашин­г­тон се раз­веж­дат, а източ­ноев­ропей­ците все повече започ­ват да приличат на деца на раз­ведени родители, които не знаят какво да правят.

Дали обичат повече “татко“ Тръмп или “майка“ Мер­кел? Най-страшната зап­лаха за източ­ноев­ропейс­ките елити не е митич­ната руска агресия. А пос­лед­с­т­вията за тях в личен план от драматич­ната раз­дяла между Брюк­сел и Вашин­г­тон.

Затова като инс­тинкт за самосъх­ранение източ­ноев­ропейс­ките елити истерично раз­дух­ват “рус­ката зап­лаха“, а в пос­ледно време и китайс­ката. В Източна Европа сме в навечерието на смяна на “декорите“.

За съжаление, бъл­гар­с­кият политически елит не е осъз­нал, че живеем вече в друг свят. И продъл­жава да пее ретро песни в стил “едно си баба знае, едно си баба бае“.

Боян ЧУКОВ, Фейс­бук

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...