Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68664 BGN1 GBP = 2.23984 BGN1 CHF = 1.6897 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Попето с 20 минути при хикс на Спартак (Москва)

Попето с 20 минути при хикс на Спартак (Москва)

Столич­ното дерби от 20-ия кръг на рус­кото пър­вен­с­тво между Локомотив и Спар­так завърши 1:1, като по този начин сим­волич­ните гости увеличиха пред­нината си на върха в класирането на 9 точки, но преди ЦСКА (Мос­ква) и Зенит да са изиг­рали своите мачове. Фут­болис­тите на Локомотив щяха да получат премия от по 30 000 евро на човек в случай на победа, обещана от Зенит.

Ари откри за “желез­ничарите“ със сед­мия си гол срещу бив­шия си тим, но в началото на второто полув­реме Куинси Промес изравни за Спар­так. Бъл­гар­с­кият халф на “червено-белите“ Ивелин Попов влезе като резерва на мяс­тото на Жано Ананидзе в 70-ата минута. Род­ният национал тряб­ваше да усили натиска на спар­таковци, но в 75-ата минута само къс­метът спаси водача в класирането след удар на Алек­сей Миран­чук и рикошет в крака на Иля Кутепов.

Бъл­гар­с­кият защит­ник Петър Занев изведе Амкар с капитан­с­ката лента, но отборът му претърпя сен­зационна загуба от Том (Томск) с 0:1 в друга среща от кръга. Сер­гей Куз­нецов отбеляза един­с­т­вения гол в мача, игран на стадион “Труд“. За домакините, които през зим­ната пауза бяха напус­нати от почти всички основни фут­болисти и залагат основно на юноши, това бе първи успех в пър­вен­с­т­вото от сеп­тем­ври насам. Въп­реки изненад­ващата победа, Том е на дъното в класирането с 12 точки и минимални шан­сове да се спаси от изпадане. Амкар раз­вали доб­рите впечат­ления след победата над Зенит в миналия кръг и остава 6-и с 30 точки.

Анжи пос­тигна първа победа под ръковод­с­т­вото на новия старши треньор Алек­сан­дър Григорян. Отборът от Махач­кала се наложи с 1:0 над Орен­бург и сложи край на серията си от три поредни поражения в Премиер лигата. Цял мач за гос­тите игра бив­шият бъл­гар­ски национал Благой Геор­гиев.

България

Икономика

1000 лв. “Гражданска отговорност“ за джигитите на пътя

1000 лв. “Граж­дан­ска отговор­ност“ за джигитите на пътя

Драс­тично увеличение на задъл­жител­ната зас­т­раховка “Граж­дан­ска отговор­ност“ за нарушителите на пътя пред­вижда проек­тът за въвеж­дането на сис…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Брюксел ни реже 15 % от парите по селската програма след 20121 г.

Брюк­сел ни реже 15 % от парите по сел­с­ката прог­рама след 20121 г.

Еврокосията безпомощна да предотврати изкуственото раздробяване на земеделски стопанства и записването им на името на фиктивни млади фермери...

Прочети още:

Loading...