Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет25052018

Брой 102, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67051 BGN1 GBP = 2.22372 BGN1 CHF = 1.68635 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Русия без проблеми срещу Нова Зеландия на старта на Купата на конфедерациите

Русия без проблеми срещу Нова Зеландия на старта на Купата на конфедерациите

Русия победи Нова Зелан­дия с 2:0 на старта на тур­нира за Купата на кон­федерациите. Двубоят от група “А“ се игра на стадиона в Санкт Петер­бург.

Домакините поведоха в 31-вата минута след автогол на Бок­сал от със­тава на Нова Зелан­дия. Фьодор Смолов отбеляза за 2:0 в 69-ата минута и сложи край на инт­ригата в двубоя. В групата са още Пор­тугалия и Мек­сико.

Шефът на ФИФА Джани Инфан­тино изг­леда срещата от отк­риването на тур­нира в ком­панията на рус­кия президент Владимир Путин и даде висока оценка за организацията на фут­бол­ния форум. Инфан­тино заяви, че е впечат­лен от под­готов­ката на Русия за пред­с­тоящото Световно пър­вен­с­тво догодина. “Виж­дам, че хората тук са въодушевени, а също така са силно във­лечени в процеса на изг­раж­дането на цялата струк­тура. Стадионите са много красиви, фан­тас­тични, особено в Санкт Петер­бург, но също така и в Казан, и в Сочи, и в Мос­ква. Сега чакам с нетър­пение да видя и тур­нира за Купата на кон­федерациите“, каза още президен­тът на ФИФА.

“Купата на кон­федерациите се явява чудесен тест, който може да ни даде ясна пред­с­тава за въз­мож­нос­тите, с които раз­полага страната домакин, как ще премине и самото Световно пър­вен­с­тво. Уверен съм, че в бъдеще няма да има проб­леми в какъвто и да било аспект“, добави шефът на светов­ния фут­бол.

В същото време котаракът Ахил е най-новият поз­навач на фут­болни срещи. Домакините на Купата на кон­федерациите заложиха на кот­ката, за да узнаят как ще завърши пър­вият им двубой срещу Нова Зелан­дия, а Ахил ги зарадва, като прог­нозира победа. Соб­с­т­вениците на Ахил твър­дят, че е глух от малък, но това е изос­т­рило останалите му сетива и засилило значително интуицията му.

България

Икономика

Култура

„Върви, народе възродени!

„Върви, народе въз­родени!

Българинът се обръща с носталгия към миналото си, защото се нуждае от Възраждане на духа

„В началото бе Слово“, и ако Божес­т­веното слово е На…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Нова тревога за родните фермери

Нова тревога за род­ните фер­мери

Германия дава рамо на украинските земеделци за търговия в ЕС

Гер­мания преговаря за съз­даването на екс­пор­тна аген­ция за сел­с­кос­топан­с­ките прод…

Прочети още:

Loading...