Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Хари Кейн с рекорд в Шампионската лига

Хари Кейн с рекорд в Шампионската лига

Хари Кейн с рекорд в Шампионската лига

Нападателят на Тот­нъм Хари Кейн вкара деветия си гол в Шам­пион­с­ката лига в 35-ата минута при равен­с­т­вото на „шпорите“ 2:2 като гости на Ювен­тус в пър­вия 1/8-финал. Това беше девети мач за 24-годишния анг­лийски национал в тур­нира, като пос­тави нов рекорд в Шам­пион­с­ката лига. До момента нямаше фут­болист в историята на над­п­реварата, който да се е раз­писал девет пъти в пър­вите си девет мача. Досега най-резултатни по този показател бяха Ронал­диньо, Симоне Инд­заги, Дидие Дрогба и Диего Коста, които имаха по осем попадения.

Освен това Хари Кейн изравни анг­лийс­кия рекорд за голове в рам­ките на един сезон от Шам­пион­с­ката лига. Попадението му срещу Ювен­тус беше негово седмо от старта на нас­тоящото издание на тур­нира. Така нападателят на Тот­нъм се изравни с леген­дата на Ливър­пул Стивън Джерард, който се раз­писа седем пъти в Лигата през сезон 2008/2009.

Тот­нъм изос­таваше с 0:2 още в десетата минута при гос­туването си на „биан­конерите“, но успя да стигне до равен­с­т­вото. Аржен­тин­с­кият гол­майс­тор Гон­сало Игуаин (2) даде ранна пред­нина на Ювен­тус. В 9-ата минута Бен Дей­вис фаулира Федерико Бер­нар­дески в наказател­ното поле и гер­ман­с­кият съдия Феликс Брих посочи бялата точка. Гон­сало Игуаин реализира хлад­нок­ръвно втория си гол в мача.

Усилията на гос­тите дадоха резул­тат и Хари Кейн (35) намали. В пос­лед­ната минута на пър­вото полув­реме домакините получиха нова дузпа, след като бразилецът Дъг­лас Коста бе спънат от Серж Орие. Игуаин отново зас­тана зад топ­ката, но този път шутира силно и я прати в нап­реч­ната греда.

След почив­ката Крис­тиан Ерик­сен (72) изненада на вратаря на Ювен­тус Буфон и фик­сира край­ното 2:2.

Реван­шът е на 7 март на „Уем­бли“.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие