Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Собственикът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и извади отбора си

Собственикът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и извади отбора си

Собственикът на ПАОК нахлу на терена с пистолет и извади отбора си

Гран­диозен скан­дал се разигра в гръц­ката Супер­лига по време на дер­бито между ПАОК и АЕК. Двубоят вър­веше при резул­тат 0:0, когато в самия край Фер­нандо Варела отбеляза гол за домакините, който обаче бе отменен заради засада. Това решение стана пред­пос­тавка за грозни сцени, в които главно дейс­т­ващо лице бе соб­с­т­веникът на ПАОК Иван Савидис. Рус­кият олигарх с гръцки корени нахлу на терена с пис­толет на кръста и нареди на играчите си да напус­нат терена. В крайна сметка Савидис бе изведен от охраната, а дер­бито така и не завърши.

От лагера на АЕК твър­дят, че биз­нес­менът е зап­лашил рефера и му е казал, че е “свър­шен“. Савидис само е посег­нал с ръка към кобура, но все пак се е въз­дър­жал и не е извадил пис­толета.

Впос­лед­с­т­вие в гръц­ките медии се появи инфор­мация, че в крайна сметка съдията е променил мнението си и е решил да зачете гола. Това се е случило в рам­ките на двата часа, през които официал­ните лица все още са правили опити да вър­нат играчите на терена и двубоят да завърши. Фут­болис­тите на АЕК обаче са отказали да излязат отново от съоб­ражения за сигур­ност.

Това е втори голям инцидент с учас­тието на ПАОК. През фев­руари дер­бито с Олим­пиакос не се със­тоя, тъй като преди началото му треньорът на гос­тите Оскар Гар­сия бе ударен с пред­мет, хвър­лен от пуб­ликата. Тогава федерацията присъди служебна победа на Олим­пиакос и отне три точки от актива на ПАОК, който освен това бе сан­к­циониран да играе след­ващите си два домакин­ски мача пред празни трибуни. Клубът обжалва и този уикенд, точно преди злополуч­ният мач с АЕК, част от наказанието, касаещо отнетите три точки, бе отменено. Сега обаче се очак­ват много по-сериозни сан­к­ции за ПАОК, който дори може да бъде изваден от групата.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...