Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бразилски сайт: Туньо бе харизматичен играч

Бразилски сайт: Туньо бе харизматичен играч

Бразилски сайт: Туньо бе харизматичен играч

Най-популярният бразил­ски сайт VAVEL.com пос­вети голям материал за починалия преди две години Трифон Иванов. „Когато се интересуваш от фут­бол, пър­вите играчи, с които се сблъс­к­ваш са Марадона, Кройф, Пеле и т.н. Истин­с­ките ценители и поз­навачи обаче поз­нават ред­ките и хариз­матичти играчи. Такъв, какъвто е нашият герой Трифон Иванов – Бъл­гар­с­кият вълк. Той беше див и независим“, пише изданието.

Бразил­ците напом­нят, че Туньо е започ­нал кариерата си като нападател, но още като юноша треньор в Етър го е нап­равил защит­ник. „Той винаги играеше на границата на правилата. Нямаше страх, от който и да е нападател. Трифон обаче никога не може да бъде описан като мръсен играч. При него фокусът не падаше само върху качес­т­вата му в защита, защото има изк­лючителни изпъл­нения в офан­зивен план. В Бетис бранителят вкара впечат­ляващите осем гола в 55 срещи. Там се превърна в един от най-обичаните от феновете фут­болисти“, обяс­нява бразил­с­кият сайт.

С национал­ния отбор и злат­ното поколение на бъл­гар­с­кия фут­бол Трифон Иванов записа паметни мигове и епична победа над Гер­мания на светов­ното пър­вен­с­тво в САЩ през 1994 г.“, завър­шва материалът за Туньо.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...