Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Монтана е първият полуфиналист във волейболната Суперлига

Монтана е първият полуфиналист във волейболната Суперлига

Монтана е първият полуфиналист във волейболната Суперлига

Левски остана в играта, ще има трети мач с Пирин в Разлог

Тимът на Мон­тана е пър­вият полуфиналист в Супер­лигата, след като над­деля като гост над Доб­ру­джа 07 с 3:2 гейма в драматичен двубой от 1/4-финалната серия, изиг­ран в зала “Доб­ротица“. В пър­вия двубой отборът на Мон­тана също записа успех над Доб­ру­джа.

Волей­болис­тите на Лев­ски останаха в бит­ката за място на полуфинала, след като се наложиха като домакин над Пирин (Раз­лог) с 3:2 гейма в драматичен двубой. Мачът беше много нер­вен, изпъл­нен с прекъс­вания и раз­п­равии. Проб­леми със сис­темата видео-чек доведе до повече от пет минутно прекъс­ване в края на пър­вия гейм. При 25:24 атака в аут на Лев­ски бе оспорена от треньора Владо Николов и двата тима бяха принудени да под­с­качат на игрището, а пуб­ликата недоволно освирка забавянето. В крайна сметка отсъж­дането бе в полза на Пирин и гос­тите зат­вориха гейма в своя полза.

В петата решителна част драмата бе пълна, играта тръгна рав­нос­тойно. След 12:10 домакините съумяха да поведат в резул­тата, след което пос­ледва оспор­ване на след­ващата точка. Въп­реки опитите на гос­тите да се вър­нат в играта, „сините” спечелиха частта с 15:13, а с това и мача.

Така “сините“ израв­ниха серията и всичко ще бъде решено от третата среща, която ще се изиг­рае в петък в Раз­лог.

Марек (Дуп­ница) под­несе сен­зацията във втория кръг от 1/4-финалите в Супер­лигата, след като се наложи с 3:0 гейма над Неф­тохимик 2010 (Бур­гас) в Дуп­ница. Така двата отбора си раз­мениха по една домакин­ска победа, а третият решаващ мач на 19 март (понедел­ник) ще определи полуфиналиста в серията.

ЦСКА изравни 1/4-финалната серия с Хебър, след като в зала “Васил Лев­ски“ в Пазар­джик “чер­вените“ се наложиха с 3:0 гейма. Така трети мач в петък в София ще излъчи полуфиналиста.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...