Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Божидар Краев с важен гол за Мидтиланд в борбата за титлата

Божидар Краев с важен гол за Мидтиланд в борбата за титлата

Божидар Краев с важен гол за Мидтиланд в борбата за титлата

Бъл­гар­с­кият национал Божидар Краев се прев­ръща в решаваща фигура за Мид­тиланд в най-важната част от сезона. Бив­шият фут­болист на Лев­ски отбеляза много важен гол при победата като гост на Нор­д­селанд с 2:1 и по този начин остави тима си на върха в класирането на дат­с­ката Супер­лига, с равни точки с Брьон­дби.

След като преди няколко дни се раз­писа на два пъти и прати Мид­тиланд на полуфинал за Купата на Дания, сега срещу Нор­д­селанд Краев беше титуляр и напълно оправда доверието на старши треньора Йес Торуп. Отборът на бъл­гарина поведе в 39-ата минута след точен удар на Якоб Поул­сен, а в самото начало на втората част род­ният фут­болист вкара нов гол във вратата на Нор­д­селанд. Не след дълго Вик­тор Нел­сон намали за домакините, но в 70-ата минута беше изгонен за два жълти кар­тона и остави своите с човек по-малко.

Победата беше задъл­жителна за Мид­тиланд, защото преди това Брьон­дби обърна драматично ФК Копен­хаген в столич­ното дерби и също събра 69 точки, кол­кото има и отборът на Краев.

Дейс­т­ващият шам­пион ФК Копен­хаген водеше с 1:0 и пропусна дузпа при този резул­тат, за да допусне пълен обрат, както и срещу Мид­тиланд преди сед­мица. Израв­нител­ният гол за Брьон­дби бе дело на Камил Вил­чек, а в пос­лед­ната минута Хани Мух­тар вкара за крaй­ното 2:1.

До края на сезона в Дания остават още 7 кръга.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...