Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Камата припомни: На два пъти Париж падна в „българските крака”

Камата припомни: На два пъти Париж падна в „българските крака”

Камата припомни: На два пъти Париж падна в „българските крака”

Скандалният съдия от САЩ’94 се извини на Христо Стоичков за неотсъдената дузпа

Христо Стоич­ков даде интервю за Нова телевизия oт Фран­ция, в което говори за успехите си във фут­бола, за това, което го радва в момента, за нещата в спорта, като не пропусна да каже и кой ще е новият световен шам­пион. Камата беше капитан на звез­д­ния отбор от Мондиал’98, който игра в Париж срещу Фран­ция от същата година, като “пет­лите“ бяха водени от Зинедин Зидан.

Стоич­ков получи специално пос­лание от рефера Жоел Киню, който не посмя да отсъди дузпа за игра с ръка на Кос­такурта на полуфинала между Италия и Бъл­гария по време на светов­ното пър­вен­с­тво САЩ94. “Това е част от човеш­ката природа, това е въп­рос на лично въз­п­риятие на нещата, Стоич­ков е инс­титуция не само в Бъл­гария, но и в света, трябва да приемеш решенията на хората, греш­ките са част от играча“, заяви Киню.

“Няма шанс да му простя, той е непоч­тен човек, наг­лец!“, беше отговорът на Стоич­ков.

“Париж е голям и красив град, но два пъти падна в бъл­гар­с­ките крака. През 1993 година, когато с великолепна игра се класирахме за Светов­ното пър­вен­с­тво с двата гола на Емил Кос­тадинов и когато спечелих Злат­ната топка. Да си стиг­нал на най-високото стъпало, да си тръг­нал от една малка Бъл­гария, няма как да се опише“, заяви леген­дата на бъл­гар­с­кия фут­бол.

“Внуч­ката ми Мия, ме прави много щас­т­лив, на този етап по-голямо от това щас­тие няма, това ми е купата, която взимам всеки ден, по 20 часа съм с нея. Със спорт 100 % ще се занимава“, раз­кри Стоич­ков.

“Имахме този шанс през 1993 година, играехме в силни европейски пър­вен­с­тва и затова елиминирахме Фран­ция. След това те нап­равиха промени и станаха световни шам­пиони. На Мон­диала в САЩ елиминирахме Гер­мания. Те нап­равиха промени и се вър­наха в светов­ния елит. Ние сме от днес за днес, нямаме стратегия за нашия спорт, днес излизаме трябва да победим с 3:0, утре какво ще стане не знаем, няма основа, детско-юношеският фут­бол го няма, чакаме медали от бор­бата, от волей­бола, но имаме една зала. В гим­нас­тиката имаме успехи, но там са Илиана Раева, Мария Пет­рова, работи се здраво“, комен­тира още Стоич­ков.

“Не сме зас­лужили да играем в Русия, на каква основа да сме там, били сме Швеция и Холан­дия, но какво от това, да прес­тижно е, но във важ­ния мач срещу Беларус губим. Не искам да ме коман­д­ват, не искам да съм в бъл­гар­с­кия фут­бол. Ще се рад­вам, някой друг бъл­гарин да вземе Злат­ната топка. Бил съм Спор­тист на годината, пет пъти Фут­болист на годината. След мен са двамата Пет­рови — Стилиян и Мар­тин, и Бер­батов“, добави леген­дар­ният №8.

“Преди 1990 година имаше много ред и дис­цип­лина, имаше казарма, имаше училища, спор­тни училища. На това се дъл­жаха успехи в спорта”, убеден е Камата.

“Аржен­тина ще е световен шам­пион, Фран­ция ще е на финал на Мон­диала в Русия. Това световно пър­вен­с­тво е пос­лед­ната голяма въз­мож­ност на Меси да спечели отличие от голям шам­пионат, желая му го от сърце“, завърши Христо Стоич­ков.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...