Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт21082018

Брой 164, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.717 BGN1 GBP = 2.18346 BGN1 CHF = 1.72502 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) На “Олд Трафорд“ вече имат голям фаворит за поста на Моуриньо

На “Олд Трафорд“ вече имат голям фаворит за поста на Моуриньо

На “Олд Трафорд“ вече имат голям фаворит за поста на Моуриньо

Спекулациите около бъдещето на мени­джъра на Ман­чес­тър Юнай­тед Жозе Моуриньо, които витаят на Ост­рова от началото на сед­мицата, продъл­жават с пълна сила. В редица анг­лийски медии се появи инфор­мация, че ръковод­с­т­вото на клуба може да реши дори да уволни пор­тугалеца, тъй като е смутено от поведението на Специал­ния и лошата атмос­фера, която цари в тима дни преди началото на сезона. Някои от британ­с­ките бук­мей­къри пък посочиха Моуриньо като фаворит да стане пър­вият освободен мени­джър във Вис­шата лига. На фона на всичко това изп­лува и пър­вото голямо име, към което босовете на Юнай­тед ще се обър­нат, в случай че наис­тина се стигне до раз­дяла с Жозе. Според “Сън“, който се позовава на източ­ници от “Олд Трафорд“, това ще бъде Зинедин Зидан. Фран­цузинът е свободен, след като в началото на лятото реши неочак­вано сам да напусне Реал (Мад­рид). Впос­лед­с­т­вие се появи инфор­мация, че той е получил пред­ложение да се завърне в Ювен­тус като спор­тен дирек­тор, но това все още не е пот­вър­дено от нито една от страните.

Според “Сън“ от “Олд Трафорд“ имат списък с високоп­рофилни треньори, които в момента са свободни, и първи в него е 46-годишният Зидан, който изведе Реал до три поредни трофея в Шам­пион­с­ката лига. Таб­лоидът напомня, че ситуацията е била подобна и по време на пос­лед­ния сезон на Луис ван Гаал в Ман­чес­тър Юнай­тед. Тогава именно Моуриньо вече бе свободен да заеме неговото място.

В същото време Ман­чес­тър Юнай­тед победи с 2:1 Реал (Мад­рид) в третия си мач от тур­нира International Champions Cup. Двубоят се игра в Маями на “Хард Рок Сет­й­диъм”. “Чер­вените дяволи” поведоха с голове на Алек­сис Сан­чес в 18-ата и Андер Ерера в 27-ата, а Карим Бен­зема върна едно попадение за “белия балет” в самия край на пър­вото полув­реме.

Това бе пос­леден мач за Ман­чес­тър Юнай­тед в тур­нира, като тимът прик­лючва с две победи и една загуба. За Реал пък това бе първа среща, като испан­ците имат да играят още с Ювен­тус и Рома в след­ващите дни.

Отборът на Рома победи Бар­селона с 4:2 в друг двубой от International Champions Cup. Срещата се игра в Тек­сас. Каталун­ците на два пъти повеж­даха в резул­тата, но “въл­ците” израв­няваха, а нак­рая стиг­наха и до пълен обрат. Мачът ще се запомни и с факта, че Мал­ком, който бе ябъл­ката на раз­дора между тези два отбора на тран­с­фер­ния пазар, се раз­писа във вратата на италиан­ците в 49-ата минута, но голът му в крайна сметка не успя да донесе победата на Бар­селона. Преди това Рафиня Алкан­тара откри в 6-ата минута, а Стефан ел Шаарауи изравни в 35-ата. Другите попадения в мача пък бяха дело на Алесан­дро Флоренци в 78-ата, Браян Крис­танте в 83-тата и Диего Пероти от дузпа в 86-ата минута.

България

Икономика

Култура

Историята на мулан оживява на голям екран

Историята на мулан оживява на голям екран

Дисни показа за пръв път как ще изг­лежда “живата“ Мулан в игрален филм, чиито снимки запоз­наха в понедел­ник. Студиото прави римейк на популя…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Фермери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Фер­мери: МЗХ и ДФЗ да звънят от един национален номер на стопаните

Да има единен национален телефон, от който инс­титуциите да се свър­з­ват с земедел­с­ките производители,предлагат топани. Причината е стар­тиране…

Прочети още:

Loading...