Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68664 BGN1 GBP = 2.23984 BGN1 CHF = 1.6897 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт

Зарадваха със 100-килограмова торта Мохамед Салах

Египет­с­ката звезда Мохамед Салах бе зарад­ван с огромна 100-килограмова торта за 26-ия си рож­ден ден. Нападателят изг­леда от резер­в­ната скамейка загубата на съот­бор­ниците си с 0:1 от Уруг­вай с 0:1 в група А, тъй като не е напълно готов за игра. Въп­реки разочарованието от срещата Салах бе зарад­ван от група чечен­ски фенове. Те пос­рещ­наха своя идол с огром­ната торта, която бе декорирана със златна обувка. Към декорацията присъс­т­ваше и национал­ния флаг на Египет.

Египет ще играе във втор­ник срещу Русия в Санкт Петер­бург, а Салах се очаква да се завърне в игра.

Салах не е играл от финала в Шам­пион­с­ката лига, когато получи травма в рамото при сблъсък със Сер­хио Рамос от Реал (Мад­рид). 26-годишният фут­болист вкара 44 гола за…

Прочети още…

Португалци спъват селекцията на ЦСКА

Португалци спъват селекцията на ЦСКА

Елит­ният пор­тугал­ски Пор­тимонензе може да спъне селек­цията на ЦСКА. Според мес­т­ното издание „А Бола“ тимът следи ситуацията около Педро Еуженио от Берое. 27-годишният офан­зивен халф е желан и от „чер­вените“.

В Пор­тимонензе са наясно, че Еуженио има дейс­т­ващ договор с Берое и в момента лекува кон­тузия, заради която в пос­лед­ните дни не тренира с отбора, въп­реки че стар­тира под­готовка.

В същото време италиан­с­кият сайт tuttomercatoweb.com пише, че опция за бъдещето на Педро Еуженио е и…

Прочети още…

Във ФИФА са доволни от системата за видеоповторения

Светов­ната фут­болна цен­т­рала ФИФА изрази удов­лет­ворение от решенията на сис­темата за видеопов­торения (ВАР) в досега изиг­раните мачове от Мон­диал 2018 в Русия. Говорител на цен­т­ралата каза, че това са били “много задоволителни“ решения и “всичко е преминало по начина, по който се пред­полагаше“.

ВАР първо беше изпол­з­вана на двубоя между Фран­ция и Авс­т­ралия, завър­шил 2:1. Глав­ният съдия Анд­рес Куня от Уруг­вай отсъди дузпа за нарушение на Джошуа Рис­дън в наказател­ното поле срещу Антоан…

Прочети още…

Иван Петков: Крайната цел е да влезем в световния елит

Иван Петков: Крайната цел е да влезем в световния елит

Женският ни национален отбор по волейбол триумфира в Златната европейска лига

Жен­с­кият ни национален отбор по волей­бол се завърна в Бъл­гария, след като триум­фира в Злат­ната европейска лига с категорична победа с 3:0 гейма на финала над Унгария. След този успех момичетата на селек­ционера Иван Пет­ков заминават за Перу, където ще играят на меж­дукон­тинен­тал­ния “чалъндж“ тур­нир за влизане в Лигата на нациите. Над­п­реварата ще се проведе от 20 до 24 юни в Лима.

“Изпъл­нихме пър­вата цел. Всеки…

Прочети още…

Дания остава без Квист до края на Световното

Дания остава без Квист до края на Световното

Полузащит­никът на дат­с­кия национален отбор Вилем Квист отпада от смет­ките на селек­ционера Оге Харейде до края на светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол. Това съобщи самият Харейде на прес­кон­ферен­цията след победата с 1:0 над Перу в двубой от група С.

В средата на пър­вото полув­реме Квист се сблъска с перуан­ски играч, който го удари с коляно в реб­рата. Така на първо четенефут­болис­тът има счупени ребра, но му се правят изс­лед­вания и за по-сериозни поражения.

В другата среща от групата Фран­ция…

Прочети още…

Хванаха 40-годишна перуанка да краде чанта

Рус­ката полиция нап­рави първи арест на фен по време на светов­ното пър­вен­с­тво и това бе жена. Влас­тите са задър­жали 40-годишна перуанка, която обаче не хулиган­с­т­вала, а отк­рад­нала чанта.

40-годишна перуанка е прис­тиг­нала в Русия с приятели за Мон­диал 2018 и в момента е в ареста по обвинение за кражба. Тя е във времен­ния цен­тър за задър­жане в “Пет­ровка” 38”, комен­тира изпъл­нител­ният сек­ретар на Комисията за пуб­личен над­зор в Мос­ква Иван Мел­ников пред “Р-Спорт”.

Лионел Меси издъни Аржентина

Лионел Меси издъни Аржентина

Сигурен съм, че ще победим Хърватия, каза капитанът на Аржентина

Един от основ­ните претен­денти за тит­лата на светов­ното пър­вен­с­тво в Русия — Аржен­тина, започна с фал­с­тарт учас­тието си на Мон­диал 2018. В пър­вия си мач от група D гаучосите не успяха да се справят с дебютанта Ислан­дия и срещата завърши наравно 1:1.

Големият длъж­ник на тима бе звезда Лионел Меси. Играчът на Бар­селона бе най-активният за своя отбор, но пропусна да донесе успеха, след като изпусна дузпа в средата на…

Прочети още…

България

Икономика

1000 лв. “Гражданска отговорност“ за джигитите на пътя

1000 лв. “Граж­дан­ска отговор­ност“ за джигитите на пътя

Драс­тично увеличение на задъл­жител­ната зас­т­раховка “Граж­дан­ска отговор­ност“ за нарушителите на пътя пред­вижда проек­тът за въвеж­дането на сис…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Брюксел ни реже 15 % от парите по селската програма след 20121 г.

Брюк­сел ни реже 15 % от парите по сел­с­ката прог­рама след 20121 г.

Еврокосията безпомощна да предотврати изкуственото раздробяване на земеделски стопанства и записването им на името на фиктивни млади фермери...

Прочети още:

Loading...