Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18062018

Брой 118, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68664 BGN1 GBP = 2.23984 BGN1 CHF = 1.6897 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2)

Богатството на тайландската корона е в ръцете на крал Ваджиралонгкорн

Богатството на тайландската корона е в ръцете на крал Ваджиралонгкорн

Аген­цията, която управ­ляваше голямото богат­с­тво на тай­лан­д­с­кото крал­ско семейс­тво, съобщи, че активите официално са предадени на крал Маха Ваджиралон­г­корн, инфор­мира АП.

В съоб­щение, помес­тено на сайта на Служ­бата за управ­ление на имущес­т­вата на короната (СУИК), се посочва, че активите, които учреж­дението управ­ляваше, ще бъдат пос­тавени в същата категория като лич­ните активи на монарха и управ­лявани заедно по негово усмот­рение.

Сп. “Форбс“ през 2011 г. в класацията си на най-богатите хора в света оцени със­тоянието на покой­ния крал Пумипон Адулядет на над 30 млрд. долара, включително активите на СУИК.

Някои от активите на 2 големи ком­пании, кон­т­ролирани от служ­бата, вече бяха прех­вър­лени под лич­ното раз­пореж­дане на крал…

Прочети още…

Папата отново заклейми абортите и защити двуполовото семейство

Папата отново заклейми абортите и защити двуполовото семейство

Само хетеросек­суални двойки могат да съз­дават семейс­тво, обяви в реч папа Фран­циск, цитиран от ДПА.

Светият отец говори на среща на Италиан­с­ката семейна асоциация — авторитетен форум на католичес­ките семейс­тва, в Рим.

“Каз­вам това с болка: днес хората говорят за раз­лични семейс­тва, за раз­лични видове семейс­тва“, но “семейс­т­вото, със­тоящо се от мъж и жена, както е решил Бог, е един­с­т­веното“, каза папата, говорейки без да чете пред­варително написан текст.

“Много жени — а понякога дори…

Прочети още…

Скопие и Атина подписаха договора за името след 25-годишен спор

Скопие и Атина подписаха договора за името след 25-годишен спор

Започва сложна процедура за окончателното приемане на названието Република Северна Македония

Минис­т­рите на вън­ш­ните работи на Македония и на Гър­ция Никола Димит­ров и Никос Код­зиас под­писаха вчера договора между двете страни, с който се слага край на 25-годишния спор за името, предаде аген­ция МИА. Договорът пред­вижда ерга омнес име (за всеобща упот­реба) — Репуб­лика Северна Македония.

На церемонията в гръц­кото селище Псарадес на брега на Прес­пан­с­кото езеро присъс­т­ваха премиерите на двете…

Прочети още…

Кабинетът на Ципрас оцеля при вот на недоверие

Кабинетът на Ципрас оцеля при вот на недоверие

Правител­с­т­вото на премиера Алек­сис Цип­рас оцеля при вота на недоверие в пар­ламента, което отви пътя за под­пис­ване на историчес­кото споразумение за името на Македония, ДПА.

Под­дръж­ниците на Цип­рас в пар­ламента отх­вър­лиха инициативата на опозицион­ната пар­тия Нова демок­рация със 153 срещу 127 гласа.

Лидерът на пар­тия “Независими гърци“ Панос Каменос изпълни обещанието си, че няма да свали правител­с­т­вото, въп­реки че е против споразумението.

Опозицията атакува премиера, тъй като…

Прочети още…

Вдигат възрастта за пенсиониране в Русия за пръв път от 1932 г.

Вдигат възрастта за пенсиониране в Русия за пръв път от 1932 г.

За жените скокът ще е от 55 на 63, а за мъжете – от 60 на 65 години

Рус­кото правител­с­тво ще внесе в Дър­жав­ната дума проек­тозакон за вдигане на пен­сион­ната въз­раст от 55 на 63 години за жените и от 60 на 65 години за мъжете, съобщи прес­служ­бата на кабинета, цитирана от ТАСС.

Правител­с­т­вото пред­лага “доста продъл­жителен преходен период, който да започне през 2019 година, за да се дос­тигне поетапно излизане в пен­сия на 65 години за мъжете през 2028 година и на 63 години за жените през 2034 година“…

Прочети още…

България

Икономика

1000 лв. “Гражданска отговорност“ за джигитите на пътя

1000 лв. “Граж­дан­ска отговор­ност“ за джигитите на пътя

Драс­тично увеличение на задъл­жител­ната зас­т­раховка “Граж­дан­ска отговор­ност“ за нарушителите на пътя пред­вижда проек­тът за въвеж­дането на сис…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Хър­ватия срази Нигерия и оглави група D

Хър­ватия срази Нигерия с 2:0 в пър­вия и за двата тима мач група D на светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в Русия. В 32-ата минута Етебо си в…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Брюксел ни реже 15 % от парите по селската програма след 20121 г.

Брюк­сел ни реже 15 % от парите по сел­с­ката прог­рама след 20121 г.

Еврокосията безпомощна да предотврати изкуственото раздробяване на земеделски стопанства и записването им на името на фиктивни млади фермери...

Прочети още:

Loading...