Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19062018

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68664 BGN1 GBP = 2.23984 BGN1 CHF = 1.6897 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Жан-Клод Юнкер очаква от Турция насрещни стъпки към Евросъюза

Жан-Клод Юнкер очаква от Турция насрещни стъпки към Евросъюза

Жан-Клод Юнкер очаква от Турция насрещни стъпки към Евросъюза

Пред­седателят на Европейс­ката комисия прикани Тур­ция да зачита демок­ратичес­ките цен­ности, ако желае някой ден да стане член на ЕС, предаде АФП. Аген­цията припомня, че пред­ния ден тур­с­кият президент се произ­несе много сурово за пучис­тите.

“Година след опита за пуч Европа все още протяга ръка“ на Тур­ция, пише Жан-Клод Юнкер в статия, пуб­ликувана в недел­ния брой на гер­ман­с­кия в. “Билд“. Преговорите за влизане на Тур­ция в ЕС вече от години са в мър­тва точка, пояс­нява АФП.

В замяна обаче е необ­ходимо “Тур­ция ясно да демон­с­т­рира воля да бъде европейска дър­жава и решително да вземе присърце основ­ните европейски цен­ности“, добавя Юнкер, чиито служби са натоварени да преговарят с Тур­ция за член­с­тво.

“Един Съюз на правата на човека, свободата на печата и правовата дър­жава е несъв­мес­тим примерно с пос­тавяне под стража в изолация за месеци на жур­налисти, без да им се пов­дигат обвинения“, добавя пред­седателят на ЕК — по-специално във връзка със случая на Дениз Юджел, жур­налист с гер­ман­ско и тур­ско граж­дан­с­тво, обвиняван от Анкара, че под­к­репял “тероризма“.

Юджел — корес­пон­дент на гер­ман­с­кия в. “Велт“, не е обвинен официално. Юнкер споменава и дис­кусиите за връщане на смър­т­ното наказание в Тур­ция. Ако това стане, вратата към член­с­тво в ЕС “ще бъде окон­чателно хлоп­ната“, се казва в статията.

По-рано тур­с­кият президент Реджеп Ердоган обеща “да откъсне главите на предателите“.

България

Икономика

1000 лв. “Гражданска отговорност“ за джигитите на пътя

1000 лв. “Граж­дан­ска отговор­ност“ за джигитите на пътя

Драс­тично увеличение на задъл­жител­ната зас­т­раховка “Граж­дан­ска отговор­ност“ за нарушителите на пътя пред­вижда проек­тът за въвеж­дането на сис…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Хър­ватия срази Нигерия и оглави група D

Хър­ватия срази Нигерия с 2:0 в пър­вия и за двата тима мач група D на светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в Русия. В 32-ата минута Етебо си в…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Брюксел ни реже 15 % от парите по селската програма след 20121 г.

Брюк­сел ни реже 15 % от парите по сел­с­ката прог­рама след 20121 г.

Еврокосията безпомощна да предотврати изкуственото раздробяване на земеделски стопанства и записването им на името на фиктивни млади фермери...

Прочети още:

Loading...