Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

13 ранени при нов опит за арест на Саакашвили

Бив­шият губер­натор на Одеска област е обвинен по 3 точки от Наказател­ния кодекс

Тринадесет души бяха ранени в сблъсъци в украин­с­ката столица Киев при пореден опит на влас­тите да задър­жат бив­шия грузин­ски президент Михаил Саакаш­вили, превър­нал се в ярос­тен против­ник на украин­с­кия президент Петро Порошенко, съобщи АФП.

Силите на реда вчера сут­ринта се опитаха да задър­жат Саакаш­вили в палат­ковия лагер на неговите привър­женици пред пар­ламента, но не успяха, защото сим­патизан­тите му не поз­волиха. В сблъсъците пос­т­радаха 11 полицаи с двама протес­тиращи. Саакаш­вили каза, че няма намерение да се предаде на влас­тите, както бе призован от прокуратурата. Лидерът на украин­с­ката пар­тия “Движение на новите сили“ заяви, че е готов да раз­говаря със следователи, но само в лагера. “Всички техни опити от самото начало, като започ­нем от анулираната регис­т­рация на пар­тията ми, отнемането на граж­дан­с­т­вото ми и вчераш­ните клевети — това е срамота“, каза той.

Това бе вторият неус­пешен опит на полицията за задържи политика, обвинен от Киев в опит за зав­земане на властта и получаване на пари от биз­нес­мен, свър­зан с Русия, за финан­сиране на антип­равител­с­т­вени протести в Украйна. Бив­шият грузин­ски президент отрича и заявява, че е прес­лед­ван по политически причини, защото е пред­п­риел битка срещу коруп­цията в Украйна. Във втор­ник, когато пред­с­тавители на силите на реда отидоха в жилището на Саакаш­вили, за да го задър­жат и откарат в след­с­т­вието, той първо нап­рави опит да ги зат­рудни, като се качи на пок­рива на сградата, а малко по-късно бе освободен от привър­жениците си от полицейс­кия мик­робус.

Генерал­ната прокуратура на Украйна предяви към водача на Движението на новите сили обвинения по три точки от Наказател­ния кодекс — под­гот­вяне а прес­тъп­ление, извър­ш­ване на прес­тъп­ление от група лица и съдейс­т­вие на учас­т­ници в прес­тъпни организации и укриване на прес­тъп­ната им дей­ност. Саакаш­вили е обявен за общонационално издир­ване. Източ­ник от полицията заяви за ТАСС, че се готви специална операция за задър­жането на бив­шия губер­натор на Одеска област.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие