Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Анкета: Опра Уинфри бие Тръмп по популярност

Анкета: Опра Уинфри бие Тръмп по популярност

Анкета: Опра Уинфри бие Тръмп по популярност

Президентът иска промяна в законите срещу клеветата

Извес­т­ната американ­ска телевизионна водеща Опра Уин­фри с лекота би удър­жала победа над Доналд Тръмп, ако президен­т­с­ките избори, планирани за 2020 г., се проведат сега. Това сочат пуб­ликуваните вчера резул­тати от анкета на социологическа аген­ция “Рас­мусен рипорт“, цитирани от ТАСС.

Близо половината избиратели или 48 на сто биха гласували за Опра спрямо 38 на сто за Тръмп. Други 14 на сто са заявили, че все още нямат мнение по този въп­рос. В изс­лед­ването са обх­ванати 1000 души, а вероят­ността за грешка е до 3 на сто.

Уин­фри биха под­к­репили 76 на сто от демок­ратите, 22 на сто от репуб­ликан­ците и 44 на сто от избирателите, които не се чис­лят към нито една от водещите пар­тии. Гласа си за Тръмп биха дали 66 на сто сред репуб­ликан­ците, 12 на сто от демок­ратите и 38 на сто от “независимите“ избиратели.

Повечето жени — 52 % — биха пред­почели водещата начело на Белия дом. Анкетата сочи също така, че за пър­вата милиар­дерка от афроамерикан­ски произ­ход като цяло биха гласували избиратели до 40-годишна въз­раст. Уин­фри има соб­с­т­вена кинос­тудия, телевизионен канал и списание.

По-рано ней­ната близка приятелка, телевизион­ната водеща Гейл Кинг заяви по телевизия Си Би Ес, че Уин­фри е “заин­т­ригувана“ от идеята да се със­тезава в президен­т­с­ките избори. Американ­с­ките медии започ­наха да обсъж­дат вероят­ността 63-годишната звезда да се включи в над­п­реварата за Белия дом след речта й на церемонията за връч­ване на наг­радите “Златен глобус“ в неделя.

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че въз­намерява да промени американ­с­ките закони срещу клеветата. Той обяви това след пуб­ликуването миналата сед­мица на книга, предиз­викала силно критична полемика към неговото управ­ление и лич­ност. Ще прераз­г­ледаме законодател­с­т­вото на страната ни срещу клеветата, каза Тръмп след среща с минис­т­рите си. Той заяви, че би искал отсега нататък, когато някои каже нещо лъж­ливо и злепос­тавящо за дадена лич­ност, тази лич­ност да може да има сериозни въз­мож­ности за сезиране на правосъдието. “Сегаш­ните ни закони за клеветата са имитация и позор, те не пред­с­тав­ляват нашите американ­ски цен­ности“, каза Тръмп.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...